
Пиріжки з яйцем і зеленню – дуже смачний підвид випічки, який можна подавати до бульйонів і рибної юшки. Хоча їсти їх можна і просто так. Як правило, такі пиріжки надовго на кухні не залишаються. Ми зібрали два вдалих рецепта пиріжків з цибулею і яйцем, які завжди виходять смачними.
Пиріжки з яйцем і цибулею на кефірі без дріжджів
Замість кефіру основою для тіста на пироги з яйцем і цибулею може бути кисле молоко, вода і сироватка.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 480 г;
- кефір – 300 мл;
- цукор – 1 стол. л.;
- сіль – 1 чайн. л.;
- сода – 1 чайн. л.;
- олія – 3 стол. л.
Інгредієнти для начинки:
- яйця – 6 шт.;
- зелена цибуля – 200 г;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Пиріжки з яйцем і цибулею без дріжджів готуються швидше, ніж на дріжджах, і при цьому виходять не менш пишними.
Для начинки заздалегідь відваріть яйця круто (8-10 хвилин) і залиште остигати. У велику миску влийте теплий кефір і всипте соду. На поверхні мають з’явитися бульбашки повітря. Додайте цукор, сіль і соняшникову олію, а в кінці просійте борошно. Замісіть м’яке і не липке тісто. Залиште лежати в мисці, поки готується начинка для пиріжків.
Зелену цибулю дрібно порубіть, посипте сіллю і злегка помніть руками або товкачем, щоб він став м’якше. Яйця дрібно наріжте і змішайте з цибулею.
Готове тісто розділіть на однакові шматочки і тонко розкачайте. Викладіть начинку в центр і защипніть пиріжки. З такої кількості інгредієнтів вийде 12-16 пиріжків залежно від розміру.
Смажені пиріжки з яйцем і цибулею готують на сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку. Багато олії не потрібно – просто злегка змастіть сковорідку.
Пиріжки з яйцем і цибулею в духовці готують 20 хвилин при 180°. Перед випіканням бажано змастити їх збитим яйцем.
Ліниві пиріжки з яйцем і цибулею
Такі пиріжки робляться без замішування тіста і нагадують оладки.
Інгредієнти:
- кефір – 500 мл;
- борошно – 400 г;
- яйця – 9 шт. (3 шт. для тіста + 6 шт. для начинки);
- зелена цибуля – 100 г;
- олія – 2 стол. л.для тіста + 3 соіл. л. для смаження;
- цукор – 1 чайн. л.;
- сіль – щіпка.
Кефір і яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Тоді вироби будуть пишними.
Для начинки 5 яєць відваріть круто і остудіть, ще 3 вбийте в глибоку миску для тіста. Змішайте яйця з сіллю і цукром, додайте олію, соду і кефір. Перемішайте віночком. Поступово вмішайте просіяне борошно. Тісто має вийти густим і однорідним.
Варені яйця наріжте дрібними кубиками, цибулю дрібно порубати. Вмішайте цибулю і яйця в тісто і залиште суміш настоятися на 10 хвилин.
На добре розігріту сковорідку з соняшниковою олією викладіть ложкою оладки з яйцем і цибулею. Смажте по 3-4 хвилини з кожного боку на невеликому вогні під кришкою.