Гарбузовий хліб – це випічка, яка здатна розгойдати навіть найпохмуріші дні, завдяки своєму яскравому смаку та апетитному вигляду. З ближчим настанням холодів, приходить і час насолодитися кулінарними радощами власної кухні, супроводжуючи чашкою чаю або кави й смачною випічкою. Запрошуємо вас випекти вдома особливий вид хліба – гарбузовий хліб, який дарує неймовірний смак та сонячний настрій.

Гарбузовий хліб здивує вас своєю смаковою гамою та ніжністю. Використання гарбузового пюре в тісті надає хлібу чарівний золотавий колір і надзвичайний аромат.

Ось рецепт для гарбузового хліба разом із переліком інгредієнтів:

Інгредієнти:

  • 200 г теплої води
  • 150 г гарбузового пюре
  • 500 г борошна
  • 1,5 ч. ложки сухих дріжджів
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1/2 ч. ложки солі
  • 1 ст. ложка олії
Спосіб приготування:
  • Запікаємо гарбуз у духовці. Запечений гарбуз перебиваємо блендером чи товкучкою в пюре.
  • Велику миску використовуємо для змішування всіх сухих інгредієнтів. Додаємо теплу воду і гарбузове пюре, далі замішуємо тісто та залишаємо його на 1-1,5 години підійматися в теплому місці.
  • Можна додати також очищене насіння гарбуза та соняшника.
  • Після підняття тіста, формуємо його в хліб і випікаємо в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин на нижньому рівні.

Цей гарбузовий хліб стане чудовим доповненням до вашого кулінарного репертуару та принесе сонячний настрій в будь-яку пору року.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на п’ятницю
Наступна публікація618 день російської повномаштабної військової агресії проти України