«Гранатовий браслет» смачний не лише в своєму класичному варіанті – у салат можна додати гриби, або приготувати його з яловичиною або рибою. Не любите буряк – не біда, просто не додавайте його в салат.

Ми пропонуємо 5 кращих рецептів салату “Гранатовий браслет”, які варто спробувати.

  • Салат Гранатовий браслет з куркою, грибами і чорносливом
  • Гранатовий браслет – салат з яловичиною і сиром
  • Гранатовий браслет – салат без буряка 
  • Салат Гранатовий браслет з ковбасою і огірками
  • Салат Гранатовий браслет з рибою

Салат Гранатовий браслет з куркою, грибами і чорносливом

  • Куряча грудка – 500 г 
  • Картопля – 3 шт. 
  • Буряк – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт. 
  • Печериці – 250 г
  • Чорнослив – 5 шт.
  • Гранат – 1 шт. 
  • Олія – 2 ст. л.
  • Майонез – 100 г
  • Сметана – 100 г
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Відваріть курячу грудку, картоплю й буряк. Цибулю, гриби, чорнослив і курку подрібніть. Картоплю і буряк натріть на крупній тертці. Розберіть гранат на зерна. Обсмажте печериці з цибулею на олії, посоліть і поперчіть за смаком, дайте охолонути. Майонез змішайте зі сметаною.

Зберіть салат: в центр тарілки поставте склянку, навколо викладіть шар картоплі, потім курку, гриби з цибулею, чорнослив і буряк. Кожен шар змащуйте соусом з майонезу і сметани. Акуратно вийміть склянку і посипте салат гранатовими зернами.

Гранатовий браслет – салат з яловичиною і сиром

  • Яловичина – 300-350 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 2 шт. 
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – за смаком

Відваріть яловичину до м’якості, яйця вкруту, також відваріть картоплю і моркву. Наріжте м’ясо невеликими шматочками. Картоплю, моркву, яйця і сир натріть на крупній тертці. Горіхи подрібніть, гранат розберіть на зерна.

Зберіть салат: на тарілку поставте склянку, навколо нього викладіть шар картоплі, моркви, половину яловичини, горіхи, сир, яйця, другу половину м’яса і буряк. Кожен шар змащуйте сіточкою з майонезу. Акуратно вийміть склянку, зверху також змастіть майонезом. Посипте гранатовими зернами.

Гранатовий браслет – салат без буряка

  • Куряче філе – 300 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт. 
  • Консервована кукурудза – 250 г
  • Гранат – 1 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком

Відваріть куряче філе, картоплю, моркву і яйця. Картоплю, моркву і яйця натріть на крупній тертці, курку подрібніть. Гранат розберіть на зерна.

Зберіть салат: у центр тарілки поставте склянку. Навколо викладіть шар картоплі, курки, моркви, солодкої кукурудзи, яєць. Кожен шар змащуйте майонезом. Акуратно вийміть склянку і прикрасьте салат зернами граната.

Салат Гранатовий браслет з ковбасою і огірками

  • Буряк – 2 шт. 
  • Яйця – 4 шт. 
  • Мариновані огірки – 3 шт. 
  • Варена ковбаса – 300 г
  • Цибуля – 1 шт. 
  • Волоські горіхи – 50 г 
  • Гранат – 1 шт. 
  • Майонез – за смаком

Відваріть буряк і яйця, натріть на крупній тертці. Ковбасу і огірки наріжте невеликими шматочками. Цибулю і горіхи подрібніть. Гранат розберіть на зерна.

Зберіть салат: у центр тарілки поставте склянку. Навколо викладіть шар ковбаси, цибулі, огірків, сиру, яєць і буряка. Кожен шар змащуйте майонезом. Акуратно вийміть склянку і прикрасьте салат зернами граната.

Салат Гранатовий браслет з рибою

  • Копчена скумбрія – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт. 
  • Морква – 2 шт.
  • Буряк – 1 шт. 
  • Цибуля – 1 шт. 
  • Гранат – 1 шт. 
  • Майонез – за смаком

Почистьте рибу і наріжте її невеликими шматочками. Відваріть картоплю, моркву і буряк, натріть на крупній тертці. Цибулю подрібніть. Розберіть гранат на зерна. 

Зберіть салат: на тарілку поставте склянку. Навколо викладіть шар картоплі, риби, цибулі, моркви, буряка. Кожен шар змащуйте майонезом. Зверху посипте салат зернами граната. Акуратно приберіть склянку.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 1 листопада.
Наступна публікаціяУкраїнські військові ведуть наступ на двох напрямках