Автентична подільська кераміка та запашна кава: У Вінниці відкрився Арт простір «Етно Чари»

Сьогодні, 1 листопада, перший день роботи нової вінницької локації відпочинку та творчості — артпростору «Етно Чари».

Новий культурний простір поєднує у собі гончарну майстерню, кав’ярню, виставкову залу та магазин керамічних виробів від майстрів Поділля.

В приміщені першого поверху дуже багато простору і світла, затишна атмосфера з великими підвіконнями встеленими подушками де можна сидіти, дивовижно теплі глиняні вироби вздовж стін та на стелажах, затишно і пахне кавою.  Все це занурює в мистецьку атмосферу.

На другому поверсі простору так само багато місця і світла, вздовж стін велика різнобарвна експозиція творів гончарів Поділля. За словами Вікторії Ніколаєвої, засновниці артпростору, у виробах відтворені унікальні локальні техніки з різних районів Вінниччини. Адже в кожному районі свої візерунки, форми й колористика. Усі ці етнічні скарби можна роздивитись на стендах експозиції.

Пані Вікторія, майстриня кераміки з 20-річним досвідом, наразі успішно розвиває нові напрями в гончарстві та також продовжує стародавні традиції. Роботи Вікторії представлені у приватних колекціях і музеях України та країн Європи.

«Основний напрямок, це все ж таки популяризація традиційної кераміки Поділля. Ознайомлення, зацікавлення, просування саме подільської кераміки. Також ми цей напрямок будемо розширювати, включати сюди й традиційні ремесла інших напрямків наших подільських», – розповідає засновниця.

За її словами, в планах проведення майстер-класів, виставок та арттерапії для військових.

«У нас є така задумка, це робота з військовими хлопцями. Тими хто хоче просто відпочити приїжджає у відпустку, або вже демобілізований. Тобто це такий варіант арт-терапії для тго щоб відновити свій психічний стан.

 Якщо говорити про гончарство, як про лікувальний момент, то це не тільки психічний, а й фізичний стан. Адже доведено, коли ми працюємо на гончарному колі, в нас одночасно працюють ліва і права півкулі мозку. Це потужний поштовх для відновлення», – каже майстриня Вікторія Ніколаєва.

Відвідати артпростір, насолодитись філіжанкою кави, роздивитись експозицію та можливо придбати собі частинку автентичної краси, можна за адресою: вул. Магістратська, 52.

Працює простір щоденно з 10:00 до 20:00 години.

Більше дивіться у відео та на світлинах.

Попередня публікаціяСтаном на 18:00 31.10.2023 у Вінниці зайнято 118 ліжок хворими на гепатит А
Наступна публікація«Україна крізь віки»: у Києві відкрилася виставка вінницького художника Володимира Козюка