У Вінницькому КЗ “Центр підліткових клубів за місцем проживання” був утворений відділ психологічної підтримки. Це рішення було підтримане депутатами Вінницької міської ради на останній сесії 27 жовтня. Введено шість штатних посад психологів.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Головна мета цього відділу – збереження та відновлення психологічного здоров’я дітей, підлітків, молоді та їхніх батьків у умовах воєнного стану.

Ми розуміємо, що від війни найбільше страждають діти, особливо ті, рідні яких захищають нас на фронті. Тому маємо зробити все можливе, щоб психологічно підтримати тих, хто потребує допомоги. Також важливо, що психологічну консультацію зможуть отримати не лише діти, а й дорослі”, – підкреслив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Директор КЗ “Центр підліткових клубів за місцем проживання” Дмитро Мира зазначив, що з 1 листопада триватиме робота трьох практичних психологів, ще троє навчаються.

Відділ психологічної підтримки складається з п’яти практичних психологів та керівника цього відділу. При цьому один практичний психолог буде обслуговувати два Центри підліткових клубів за місцем проживання.

Психологи будуть працювати не лише з дітьми, що відвідують наші заклади, але й надавати консультації дорослим, сім’ям, воїнам і військовослужбовцям – всім, хто потребує допомоги. Вперше введення посад психологів обумовлене воєнним конфліктом в нашій країні. Першочерговими отримувачами допомоги стають діти, оскільки вони переживають всі негативні аспекти воєнного конфлікту. Далі ми приділимо увагу сім’ям воїнів, які залишилися в місті“, – пояснив Дмитро Мира.

За словами начальниці відділу молодіжної політики Вінницької міської ради Юлії Мончак, психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливим, оскільки багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку.

Ми також будемо звертати увагу на родини воїнів. Зараз нам потрібно дбати про майбутнє дітей та родин, які можуть зіткнутися з післявоєнними проблемами”, – додала вона.

Попередня публікаціяВінничани Артем Зімін та Кирило Вербицький стали призерами чемпіонату світу з універсального бою
Наступна публікаціяУ Гніванській громаді Вінниччини була відкрита алея пам’яті