У Вінниці відбулося відкриття артпростору “Етно Чари”, де вінничани зможуть поближче познайомитися з гончарським ремеслом, яке вже давно є визначною частиною Поділля.

Про це повідомив заступник міського голови Андрій Очеретний.

Проєкт об’єднує гончарню, кав’ярню, виставкову залу та магазин керамічних виробів, виготовлених майстрами з Поділля, Вікторією Ніколаєвою та Юрієм Таранюком. Ініціатори прагнуть сприяти збереженню та розвитку української культури через ознайомлення громадян із гончарським ремеслом, яке вже давно славить цей регіон.

Вікторія має понад 20 років досвіду у створенні виробів декоративно-ужиткового мистецтва і готова ділитися знаннями про старовинні традиції. Її твори вже стали частиною приватних колекцій і музеїв не лише в Україні, але й в Європі.

У просторі планують проводити соціальні заходи, включаючи майстер-класи та арттерапію для військових, які повертаються у мирне життя. Засновник “Етно Чарів” Юрій Таранюк зараз служить у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, і Вікторія вважає, що позитивні емоції та спілкування з іншими дуже важливі для військових, які повертаються з війни чи полону.

Попередня публікація«Дай мені любов»:  у Вінниці відбудеться концерт гурту СКАЙ
Наступна публікаціяЧи була застрахована риба напередодні загибелі в Ладижині? Версія власника акваферми