У зв’язку зі збоями в постачанні газу та електроенергії через обстріли критичних об’єктів, багато українців змушені протягом днів жити без світла і газу. Незважаючи на це, існує можливість ситно та різноманітно харчуватися.

Ми підготували 5 домашніх рецептів, які можна приготувати без газових та електричних приладів.

Грецький салат в лаваші

  • Огірки – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Лаваш – 1 шт.
  • Сир фета – 100 г.
  • Маслини – 100 г. 
  • Лук – 0,5 шт.
  • Салат – 2 листа
  • Часник – 1 зубчик.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Огірки і помідори нарізати півколом, фету – кубиком. Маслини розрізати навпіл. Салат промити і обсушити серветками, порвати руками. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Змішати всі інгредієнти.

В окремій мисці змішати оливкову олію, пропущений через прес часник, сіль і перець. Заправити цим соусом салат і загорнути начинку в лаваш.

Корисна шаурма без плити

  • М’ясо готове – 400 г
  • Пекінська капуста – 200 г
  • Лаваш або піта – 4 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Йогурт – 200 г
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Спеція каррі – на кінчику ножа

Перець нарізати тонкою соломкою, огірки і помідори – тонким півколом. Готове м’ясо (буженину, шинку, копчену курку і т.д.) нарізати кубиком. У лаваш або піту викласти листя капусти, м’ясо і овочі. Для соусу змішайте йогурт з лимонним соком, подрібненим часником і каррі. Полити соусом начинку, загорнути лаваш і подавати до столу.

Лінива вівсянка

  • Йогурт – 200 г.
  • Пластівці вівсяні – 150 г.
  • Молоко – 100 мл.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Фрукти, сухофрукти, горіхи за смаком.

Вівсянку ввечері залийте сумішшю молока і йогурту. Залиште на ніч, щоб каша настоялася і приготувалася. Готову кашу заправте цукром і улюбленими овочами. Можна також приготувати солону вівсянку з готовим м’ясом і розсипчастим сиром.

Паніні з шинкою та сиром

  • Булочки паніні – 2 шт.
  • Сир моцарелла (або будь – який інший) – 40 г.
  • Шинка – 4 скибочки.
  • Майонез – 2 ч. л.
  • Салат або пекінська капуста – 2 листа.

У булочках зробити глибокий надріз і змастити майонезом. Покласти лист салату. Наповніть булочку шинкою і скибочками сиру. За бажанням можна додати в булочку будь-які овочі.

Салат з копченою куркою, маринованим грибами і морквою по-корейськи

  • Копчена курка – 200 г.
  • Мариновані печериці – 250 г.
  • Морква по-корейськи – 100 г.
  • Кукурудза консервована – 1 банка.
  • Плавлений сирок – 150 г.
  • Майонез – 100 г.

Копчену курку нарізати кубиком. Печериці нарізати навпіл або залишити цілими, якщо вони дрібні. Злити сік з банки з кукурудзою. Плавлені сирки натерти на крупній тертці. Змішати у великій мисці курку, гриби, моркву по-корейськи, кукурудзу і плавлені сирки. Заправити салат майонезом і посолити за смаком.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 25 жовтня
Наступна публікаціяНа Лівобережжі Херсонщини українські ДРГ захопили дорогу між трьома селами