На одному з підприємств у місті Вінниця вже понад рік виготовляють компактні ракетно-гарматні збройні встановлення (РСЗВ) на базі пікапів. Головна перевага цих систем полягає у їхній мобільності та малозамітності, що робить їх вельми ефективними для точкових ударів по військовій техніці, складах та ворожих військах.

Про це йдеться в сюжеті “Суспільне Вінниця”.

Останніми днями на цьому підприємстві було завершено роботу над понад 40-ма такими машинами. Особливістю цих установок є те, що вперше використовується армійський автомобіль, а саме броньований Hummer M1152А1, який був випущений у грудні 2021 року і переданий Україні як допомога від Сполучених Штатів,

Попередньо, на інших автомобілях РСЗВ оснащували трьома або шістьма напрямними, але на Hummer встановили вперше цілих дев’ять. Калібр знаходиться на рівні 120 мм. Автомобіль вагою 5,5 тонн може спокійно перевозити обладнання вагою близько 300 кг. Управління цією системою здійснюється за допомогою виносного пульта з кабелем завдовжки 20 метрів.

Ця РСЗВ на базі Hummer незабаром вирушить на передову. Наразі ще шість високомобільних установок залпового вогню перебувають у стадії виготовлення. Важливо відзначити, що вони фінансуються через соціальні мережі, без залучення коштів з військового бюджету.

 

Попередня публікаціяВінницькі баскетболістки зіграли в першому турі Суперліги з баскетболу в Одесі
Наступна публікаціяУ Вінниці додали тролейбусів на маршрут №17