На початку спортивного сезону жіночої Суперліги з баскетболу 2023-2024 років, команда “Вінниця-Медуніверситет” вразила своїм впевненим стартом на ХХХІІІ чемпіонаті України з баскетболу, граючи свій перший виїзний матч у місті Одеса.

Про це повідомили в міськраді Вінниці.

У цьому сезоні Суперліги виступатиме шість команд: “Франківськ-Прикарпаття-ПНУ-збірна Івано-Франківської області” (Івано-Франківськ), “ІнтерХім-СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д.” (Одеса), “Рівне-ОШВСМ,” “Київ-Баскет”, “Вінниця-Медуніверситет” та “Динамо-УДУ ім. М.П. Драгоманова” (Київ).

За словами головного тренера “Вінниця-Медуніверситет” Олександра Підлужняка, на першому етапі сезону команди гратимуть чотири кола за системою календаря, включаючи два домашніх та два виїзних матчі. Команди, які посядуть 1-4 місця після цього етапу, позмагаються у фінальному турі в одному місті протягом двох днів.

Перший матч сезону завершився з перемогою “Вінниця-Медуніверситету” із рахунком 72:65.

У цьому напруженому поєдинку, гравці “Вінниця-Медуніверситету” змогли змінити хід гри, вирівнюючи рахунок на передостанній хвилині, а потім, за 58 секунд до кінця основного часу, Віолетта Остапчук реалізувала один з двох штрафних кидків, приводячи команду вперед. Капітан команди Вікторія Огій також була на висоті, не допустивши жодного промаху на штрафній лінії, із результатом 72:65 на користь “Вінниця-Медуніверситету.”

Вікторія Огій стала найрезультативнішою гравчинею у складі “Вінниця-Медуніверситету,” набравши 21 очко, тоді як Вікторія Богаченко додала до загального результату 20 очок.

У наступному матчі “Вінниця-Медуніверситет” поступились одеситкам із рахунком 56:62.

Попередня публікаціяУ Шпикові поблизу Алеї Слави облаштовують храм ПЦУ здійснюючи мрію зниклого безвісти захисника
Наступна публікаціяУ Вінниці виготовляють РЗСВ на базі пікапів