Про церкву ПЦУ у Шпикові мріяв захисник Микола Дикий. Герой на війні зник безвісти… Тепер його дружина, релігійна громада та місцевий священник отець Сергій здійснюють мрію Героя.

Про це розповіли в ГО «Ми-Вінничани».

Старе аварійне приміщення, де раніше був то садочок, то селищна рада, віряни хочуть викупити на аукціоні і облаштувати там храм Православної Церкви України. Уже почалися роботи. Бо це центр села. Поряд Алея слави загиблих Героїв… Де як не тут має звучати молитва за кожного вбитого росією захисника України?!

Навіть ворота до вівтаря у новому храмі виготовили у вигляді тризуба. Тут два великих Прапори, один з яких підписаний мужніми воїнами-земляками. Кожен куточок поки що невеликого храму – про Бога і Україну.

Релігійна громада своїми силами та засобами намагається повністю відремонтувати напівзруйноване приміщення. Уже перекрили дах.

А головне, за матеріальної підтримки дружини зниклого безвісти Героя, встановили на новому храмі купола.

«Ось уже рік, як наш земляк Микола Дикий зник безвісти на війні. Він наша гордість, бо захищав Україну ще з часів АТО/ООС. Коли повернувся додому хотів викупити це приміщення для майбутнього храму. Але не встиг…

Повномасштабне вторгнення – і наш Герой не замислюючись знову став на захист Батьківщини. Його доля сьогодні не відома.

Але ми віримо і чекаємо, що він повернеться. А поки робимо усе, щоб здійснити мрію нашого захисника. У цьому нам дуже допомогла його дружина. Купола на храмі – це її заслуга», – розповідають віряни.

За юридичною консультацією та підтримкою шпиківчани звернулися до ГО “Ми – Вінничани”. Тут керівник департаменту у справах релігій Вінницької ОВА Ігор Салецький зустрівся з релігійною громадою і надав фахову консультацію для розв’язання питання в правовому полі.

Голова осередку ГО “Ми – Вінничани” у Шпикові Людмила Антоненко-Синько підтримує ініціативу людей на місцевому рівні.

Віряни також вдячні протоієрею Станіславу Березі, який разом з отцем Сергієм Серіковим вболіває та молиться за воздвиження цього храму.

Сподіваємося, що незабаром молитва за Україну і за її воїнів буде звучати вже у великому облагородженому храмі ПЦУ у Шпикові.

Попередня публікаціяНайбільший палац, найдовша вузькоколійка, Черепашинецький кар’єр: Подорож Макса Узола та Олі Манько Вінниччиною. Відео
Наступна публікаціяВінницькі баскетболістки зіграли в першому турі Суперліги з баскетболу в Одесі