МОЗ України подовжило термін дії електронних рецептів на рецептурні ліки з 30 до 90 днів. Це спростить процес отримання ліків для пацієнта, які він купує за власний кошт.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України

Це дозволить пацієнту  рідше відвідувати лікаря для оновлення рецепта та комфортніше витрачати е-рецепт, виданий на курс лікування до 90 днів.

При цьому, строк дії рецептів на наркотичні ліки залишається 10 днів, а на ліки, що підлягають реімбурсації чи видаються за пільговими умовами, або екстемпоральні лікарські засоби – 30 календарних днів.

«Погасити електронний рецепт, як і раніше, можна в аптеці, яка працює з електронною системою охорони здоров’я. Знайти відповідну аптеку можна, скориставшись дашбордом «Електронна карта місць відпуску лікарських засобів за еРецептом». Для цього достатньо обрати область, тип та назву населеного пункту, в якому ви проживаєте. Після цього на дашборді з’явиться карта з позначками доступних аптек, а також перелік адрес аптек, які відпускають ліки за е-рецептом», – йдеться в повідомленні.

МОЗ нагадує, що неправильне застосування рецептурних ліків може мати серйозні наслідки, включаючи побічні ефекти, залежність та ризик зловживання.

Попередня публікаціяПланові відключення: у Вінниці розпочалося підключення будинків до тепла, усуваються пошкодження
Наступна публікаціяУ Ладижині стартує програма безкоштовної стерилізації домашніх тварин