На Вінниччині було призначено покарання державному зраднику, який передавав росіянам інформацію про позиції ЗСУ в Бахмуті. Його засудили до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

Суд Вінницької області прийняв рішення відповідно до обвинувачення прокурорів.

Обвинувачений, 39-річний мешканець Бахмута, Донецької області, громадянин України, влітку 2022 року став російським агентом, діючим в рамках мережі, організованої колишнім міліціонером з Криму.

Ця мережа веде деструктивну діяльність в регіонах Донецької, Луганської, Миколаївської, Запорізької та Одеської областей. Співробітники цієї мережі збирають інформацію та займаються дестабілізаційною діяльністю проти України.

Зокрема, під час перебування в Бахмуті, зловмисник збирав дані про розташування військової техніки та особового складу українських сил оборони перед оборонною кампанією міста.

Цю інформацію з точними координатами та геомітками він передавав кримському куратору, а той – представникам російських Збройних Сил для проведення вогневих ударів проти українських позицій.

Діяльність цього громадянина була задокументована прокурорсько-слідчою групою, і його було затримано співробітниками Служби безпеки України у Вінницькій області. Після затримання його доставили на Вінниччину, де він перебував під вартою.

Попередня публікаціяЛицарський турнір: у Вінниці вшанують памʼять загиблого героя Максима Шимка
Наступна публікаціяГра “Що? Де? Коли?: у Вінниці стартують змагання заради підтримки ЗСУ