Гарбузовий пиріг – смачна і дещо незвична випічка. Він є традиційним осіннім десертом. Втім, готувати цей пиріг можна як восени, так і взимку, оскільки гарбуз дуже корисний та поживний і зберігається тривалий час. Дуже ніжний й ароматний виходить солодкий пиріг із гарбуза, однак можливі варіанти його приготування з м’ясом або іншими овочами.
Інгрідієнти:
- 250 г якісного печеного гарбуза,
- 50 г волоських горіхів,
- 3 склянки борошна,
- 50 г вершкового масла або маргарину,
- 50 г цукру,
- 0,5 ч. л. соди,
- 0,3 ч. л. лимонної кислоти,
- кориця,
- гвоздика
- фруктове повидло для начинки.
Приготування:
Печений гарбуз подрібнити блендером і з’єднати з борошном, подрібненими горіхами, маслом (маргарином), содою, лимонною кислотою, прянощами і цукром. ⅔ тіста розкачати в пласт, викласти його на змащене деко і викласти начинку з будь-якого фруктового повидла. З решти третини тіста необхідно скачати тонкі джгутики і розкласти їх у вигляді сітки поверх повидла. Щоб тісто не липло до рук, їх можна рясно змащувати соняшниковою олією. Випікати пиріг слід при температурі 200-220 С.