Індійські дієтологи Крутіка Нанаваті та Лорен Таєр рекомендують додавати чорницю до вівсяної каші як важливий елемент сніданку. Ця ягода має низку корисних властивостей, зокрема поліпшує зір, сприяє травленню, але найбільш вражає її вплив на роботу мозку.
Про це повідомляє She Finds
Додавання чорниці до раціону може покращити пам’ять і захистити від погіршення когнітивних функцій, що звичайно відбувається з віком.
Ця ягода містить велику кількість антиоксидантів, які сприяють балансуванню кількості вільних радикалів в організмі і протидіють окислювальному стресу, який може призвести до старіння мозку.
«Це допомагає збалансувати кількість вільних радикалів і протидіяти окислювальному стресу в організмі, який прискорює старіння мозку», – говорить Лорен Тайєр.
Нанаваті додає, що саме чорниця, особливо якщо її додавати у свій раціон часто, може навіть знизити ризик захворювань мозку.
«Флавоноїди, що містяться в чорниці, можуть накопичуватися в ділянках мозку, відповідальних за пам’ять і навчання, і сповільнювати прогресування важких захворювань», —запевняє дієтологиня.
Додавання чорниці до вівсяної каші може стати прекрасним способом забезпечити себе енергією та хорошим настроєм протягом усього дня, а також поліпшити концентрацію уваги.