Гарбуз — один з найкращих продуктів осінньо-зимового сезону. Він дуже довго зберігається, а значить, ми точно встигнемо спробувати багато різноманітних страв із гарбуза. Якщо чіпси ви асоціюєте з картопляними скибочками, помиляєтеся, з гарбуза вони виходять ще смачніші, яскраво помаранчевого кольору і апетитні.
Для приготування вам знадобиться:
Складові:
- Гарбуз сквош 2 шт.
- Тертий твердий сир – за смаком
- Оливкова олія – за смаком
- Морська сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 190 градусів.
- У велику каструлю влийте воду і доведіть до кипіння.
- М’якоть гарбуза наріжте на тонкі скибочки.
- Киньте скибочки гарбуза в киплячу воду і варіть 2 хвилини. Потім злийте воду і промийте гарбуз прохолодною водою.
- Видаліть зайву вологу з допомогою паперового рушника.
- Швидше за все вам знадобляться два дека. Застеліть їх папером для випікання. Викладіть рівним шаром гарбузові скибочки на невеликій відстані один від одного.
- Збризніть гарбузові скибочки оливковою олією, посоліть, посипте тертим сиром.
- Випікайте чіпси близько 15-20 хвилин.
- Охолодіть і подавайте до столу.