Запечені яблука – це не тільки смачні, але і корисні ласощі – такий десерт допомагає налагодити роботу шлунково-кишкового тракту і поліпшити мікрофлору кишечника. Відповідаючи на питання про те, чи можна при гастриті їсти печені яблука, лікарі кажуть: “Так” – фрукти після термічної обробки засвоюються краще і не дратують стінки шлунка. Їх можна запікати з медом, сиром, горіхами, або й загалом без начинки.
Інгредієнти:
- Зелені великі яблучка – 4 шт.
- Малина – 250 г
- Цукор – 7 ложечок столових
- Кориця – 1 ложечка столова
Для соусу:
- Мед – 2 ложечки столових
- Пряний ром – 50 мл
- Кориця – 1 ложечка чайна
- Вершки (33%) – 120 г
Приготування:
Акуратно зріжте з яблучок верхівки (вони ще знадобляться) і за допомогою ножа витягніть м’якоть, відступаючи від шкірочки на півсантиметра.
Подрібніть м’якоть і малину окремо в блендері до пюреподібного стану. Викладіть ці інгредієнти в яблучка окремо один від одного, розмежовуючи шари цукром і корицею.
Влийте в кожне яблучко вершки (по столовій ложечці), накрийте верхівками і поставте їх в розігріту до 180° С духовку на півгодини.
Для приготування соусу розтопіть в каструлі мед, влийте в нього ром. Дочекавшись закипання, добавте корицю і вершки і варіть суміш до загустіння.
Зніміть верхівки з яблук, залийте їх соусом. Після цього поверніть на місце верхівки і подавайте готову страву до столу.