Запечені яблука – це не тільки смачні, але і корисні ласощі – такий десерт допомагає налагодити роботу шлунково-кишкового тракту і поліпшити мікрофлору кишечника. Відповідаючи на питання про те, чи можна при гастриті їсти печені яблука, лікарі кажуть: “Так” – фрукти після термічної обробки засвоюються краще і не дратують стінки шлунка. Їх можна запікати з медом, сиром, горіхами, або й загалом без начинки.

Інгредієнти:

  • Зелені великі яблучка – 4 шт.
  • Малина – 250 г
  • Цукор – 7 ложечок столових
  • Кориця – 1 ложечка столова

Для соусу:

  • Мед – 2 ложечки столових
  • Пряний ром – 50 мл
  • Кориця – 1 ложечка чайна
  • Вершки (33%) – 120 г

Приготування:

Акуратно зріжте з яблучок верхівки (вони ще знадобляться) і за допомогою ножа витягніть м’якоть, відступаючи від шкірочки на півсантиметра.

Подрібніть м’якоть і малину окремо в блендері до пюреподібного стану. Викладіть ці інгредієнти в яблучка окремо один від одного, розмежовуючи шари цукром і корицею.

Влийте в кожне яблучко вершки (по столовій ложечці), накрийте верхівками і поставте їх в розігріту до 180° С духовку на півгодини.

Для приготування соусу розтопіть в каструлі мед, влийте в нього ром. Дочекавшись закипання, добавте корицю і вершки і варіть суміш до загустіння.

Зніміть верхівки з яблук, залийте їх соусом. Після цього поверніть на місце верхівки і подавайте готову страву до столу.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 5 жовтня
Наступна публікаціяУкраїнські бійці продовжують наступальні дії Сході та Півдні