Це обов’язкова випічка для середини і кінця літа. Слива з’являється в середині літа і залишається на прилавках майже до кінця осені, і весь цей час просто необхідно пекти сливові пироги.

Випічку зі сливами подають разом з чаєм, кавою або вином. Десерт також можна доповнити кулькою вершкового морозива, заварним кремом, солодким соусом або посипати мигдальними пластівцями.

Для тіста вам знадобиться: 

  • Борошно – 1,5 склянки.
  • Розпушувач  – 2 ч.л.
  • Цукор – 3/4 склянки.
  • Олія – 1/4 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 1/2 склянки
  • Сіль дрібка

Для начинки і присипки:

  • Сливи – 500 г.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Кориця -1 ч.л.
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Цукрова пудра.

Приготування:

Змішати в мисці борошно, розпушувач і сіль. Окремо збити цукор, яйце, олію і молоко. З’єднати і перемішати інгредієнти.

Викласти тісто діаметром 20-23 см на змащене олією і присипане борошном деко.

Викласти зверху сливи, розрізані навпіл, злегка вдавлюючи їх в тісто.

Посипати цукром і корицею, розкласти зверху маленькі шматочки вершкового масла.

Випікати при 180°С 40-45 хвилин. Готовий пиріг охолодити і прикрасити цукровою пудрою.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 4 жовтня
Наступна публікаціяРосійські війська втрачають бойову ефективність на Оріхівському напрямку