Це обов’язкова випічка для середини і кінця літа. Слива з’являється в середині літа і залишається на прилавках майже до кінця осені, і весь цей час просто необхідно пекти сливові пироги.
Випічку зі сливами подають разом з чаєм, кавою або вином. Десерт також можна доповнити кулькою вершкового морозива, заварним кремом, солодким соусом або посипати мигдальними пластівцями.
Для тіста вам знадобиться:
- Борошно – 1,5 склянки.
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Цукор – 3/4 склянки.
- Олія – 1/4 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 1/2 склянки
- Сіль дрібка
Для начинки і присипки:
- Сливи – 500 г.
- Цукор – 1 ст.л.
- Кориця -1 ч.л.
- Вершкове масло – 2 ст.л.
- Цукрова пудра.
Приготування:
Змішати в мисці борошно, розпушувач і сіль. Окремо збити цукор, яйце, олію і молоко. З’єднати і перемішати інгредієнти.
Викласти тісто діаметром 20-23 см на змащене олією і присипане борошном деко.
Викласти зверху сливи, розрізані навпіл, злегка вдавлюючи їх в тісто.
Посипати цукром і корицею, розкласти зверху маленькі шматочки вершкового масла.
Випікати при 180°С 40-45 хвилин. Готовий пиріг охолодити і прикрасити цукровою пудрою.