Немає потреби розписувати, як сильно ми, українці, любимо борщ, а ось натирати овочі та довго стояти біля плити — не дуже. Заправку для борщу на зиму можна приготувати заздалегідь, причому одразу цілих 12 літрів.

Для приготування вам знадобиться:

5 кг буряка

3 кг моркви

2 кг 500 г цибулі ріпчастої

1 л 500 мл рослинної олії

1 кг томатної пасти

5 літри води

10 ст. л. солі

10 ст. л. цукру

75 горошин перцю

25 лаврових листів

30 зубчиків часнику

30 ст. л. оцту столового 9%

5 кг буряка та 3 кг моркви помийте, почистьте і наріжте соломкою або натріть на крупній терці (як вам більше до вподоби). 2 кг 500 г цибулі поріжте кубиками. У велику каструлю з товстим дном налийте 1 л 500 мл рослинної олії та розігрійте. До каструлі додайте всі овочі (буряк, моркву, цибулю) і тушкуйте 15 хв.

До тушкованих овочів додайте 1 кг томатної пасти, перемішайте і тушкуйте ще 5 хв. Далі обережно влийте в каструлю 5 л води, додайте туди також 10 ст. л. солі, 10 ст. л. цукру, 75 горошин перцю, 25 лаврових листків і перемішайте. Тушкуйте ще 10 хв, помішуючи. А тим часом простерилізуйте банки та кришки.

Через 10 хв у каструлю додайте 30 подрібнених зубчиків часнику і 30 ст. л. оцту 9%, перемішайте. Тушкуйте ще 5 хв.

Готову заправку розкладіть по стерилізованим банкам та міцно закрутіть кришками. Зберігайте банки у прохолодному, темному місці.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 28 вересня
Наступна публікаціяУкраїнські військові здійснили прорив на лінії Роботине-Вербове