Розмовна практика є найбільш важливою складовою у вивченні англійської. Найефективнішим видом розмовної практики є спілкування з носіями. Дистанційні курси з англійської мови у зум, зрозуміло, дають багато, але контактування з нейтивами ніщо не замінить. Воно дає змогу відкривати для себе різні цікаві формулювання, які використовуються частіше в усному мовленні та рідше – в письмовому. Не варто також виключати сленг та ідіоми. Крім іншого, розмовна англійська онлайн з носіями дасть змогу з цікавістю зануритися в культуру чужої країни, більше дізнатися про побут іноземців. Це може стати чудовим варіантом мотивації до продовження навчання. Знайти сьогодні в мережі співрозмовника, який є носієм англійської, зовсім нескладно.

Де краще шукати носія англійської мови в мережі?

У чому користь і переваги спілкування з носієм мови?

Зрозуміло, перш за все, користь у природній англомовній мові. Слухаючи її, можна з самого початку навчитися говорити правильно, плюс, спілкування з представником іншої нації – це завжди цікаво. Крім іншого, нейтив – це неоціненне джерело корисної інформації, на випадок якщо планується поїздка в його країну на відпочинок, роботу, навчання, постійне місце проживання. Тривале спілкування може також посприяти розвитку дружнього зв’язку і, можливо, появі спільних планів.

Основні переваги ж такі:

  • можливість навчитися не тільки говорити, а й думати англійською;
  • вивчення абсолютно нових граматичних конструкцій;
  • поповнення словникового запасу не тільки стандартними виразами, а й синонімами, неологізмами та сленгом;
  • шанс покращити вимову;
  • легше позбавлення від акценту.

Де краще шукати носія англійської мови в мережі?

На сьогодні існує відразу кілька способів, що гарантують можливість знайти англомовного співрозмовника для практики. Це:

  • сайти та спеціальні мобільні додатки для мовного обміну;
  • форуми, де учасники публікують запитання на різні теми, що стосуються вивчення англійської, та отримують на них відповіді від інших таких самих учасників;
  • мовні біржі, які можна знайти, наприклад, за допомогою груп у соцмережах.

Поради для ведення комфортної бесіди

Перш ніж розпочинати розмову англійською з носієм онлайн, особливо з незнайомцем, буде правильно спочатку підготуватися до неї. Для цього слід дотриматися кількох важливих правил:

  1. Ввічливість. Якщо це не постійний співрозмовник, з яким ще немає дружнього зв’язку і не можна говорити неформально, варто проявляти стандартну ввічливість, як і завжди при спілкуванні з незнайомцями.
  2. Концентрація на меті. Небажано відволікатися під час спілкування на щось іще. Для кращого розуміння одне одного необхідно ретельно стежити за тим, що співрозмовник говорить або пише.
  3. “Ні” німим паузам. Перед початком розмови бажано заздалегідь підготувати кілька запитань, які хотілося б поставити співрозмовнику. Для зручності їх можна записати, щоб не забути. Далі, найімовірніше, розмова піде сама собою, але такий підхід захистить обох від незручного мовчання.

Як отримати від розмови максимальну користь?

Розмовна англійська мова онлайн з носієм вимагає перш за все впевненості. Не варто боятися говорити іноземною мовою, побоюватися зробити помилку тощо. Чим менше нервозності, тим простіше буде нейтиву зрозуміти, що хоче сказати йому співрозмовник. Крім іншого, піде на користь практика активного слухання. Наприклад, можна ставити запитання, виявляти інтерес до діалогу всіма можливими способами. Якщо бесіда йде рівно, у спокійному або веселому й невимушеному тоні – завдяки цьому можна бути точно впевненим, що всі повідомлення донесені з точністю і жодних непорозумінь немає. Така бесіда принесе користь обом.

Але варто також і враховувати кілька частих помилок – потрібно запам’ятати їх і намагатися уникати:

  • використання ідіом і сленгових виразів, нехарактерних для англійської мови;
  • застосування неправильних граматичних конструкцій;
  • занадто повільна, нехай і чітка, мова.

Не менш важливо намагатися якомога активніше використовувати нові слова і фрази, які ще не встигли вкоренитися в повсякденному словниковому запасі. Це дає змогу поліпшити швидкість мовлення. Однак не можна забувати про те, що всі ці “новинки” мають бути використані доречно. Інакше бесіда може перейти в неправильне русло.

Де краще шукати носія англійської мови в мережі?

Чи вийде опанувати розмовну англійську онлайн?

Вивчати розмовну англійську онлайн власними силами завжди непросто. Доводиться самому підбирати і розподіляти матеріали, немає з ким практикуватися. Останній мінус особливо вагомий, адже гарантує і помилки в граматичних конструкціях, і наявність явного акценту – і все це нікому виправити. Якщо на курсах допомогти може викладач, то під час самостійного опанування мови таким наставником зможе стати носій англійської. І краще знайти його раніше, принаймні на рівні А2-В1, адже якщо звикнути до неправильної постановки мовлення, перенавчатися потім буде складно.

Носій якоюсь мірою зможе стати і викладачем, адже на більшості англомовних курсів подібні уроки не передбачаються. Таке спілкування корисне, навіть якщо студент займається на курсах, тоді викладач буде наставником з теорії, а нейтив – з практичної частини.

Попередня публікаціяУ Вінниці відбувся спортивний захід «Олімпійське Лелеченя 2023» з участю 6 команд
Наступна публікаціяВінницькі веслувальники здобули 6 золотих медалей на всеукраїнських змаганнях у Ковелі