У Вінниці презентують фільм “Фелікс”, який розповість історію про аеророзвідника Фелікса Куртаніча, захисника України. Подія відбудеться 28 вересня у місті, де проживав герой, і стане можливістю для громадськості поспілкуватися з командою, яка працювала над створенням стрічки.

Про це зазначено в анонсі події на Фейсбуці.

Фільм є документальним відображенням життя та подвигів Фелікса Куртаніча, який активно брав участь у захисті України, починаючи з 2014 року. Він охоплює період від 1991 року, коли країна здобула незалежність, до сьогоднішнього дня.

«У фільмі розкриті всі ключові події, які спонукають глядача замислитись над тим, якою ціною народ виборював свою незалежність століттями від апетитів московії і продовжує відстоювати її дотепер», – розповідають в описі тизера на Ютуб-каналі FELIX PRODUCTION.

Фільм “Фелікс” є важливим історично-документальним проектом, який допомагає відтворити події, що відбувалися протягом цих років та висвітлити значущість боротьби за незалежність. Режисерська робота дає можливість глядачам переосмислити важливі моменти у формуванні України та подякувати тим, хто не шкодив життя заради цього великого ідеалу.

«Людину можна вбити, але пам’ять – ніколи”. Фільм “Фелікс” – це історія кожного, хто загинув, кожного, хто продовжує боротись далі. Це історія про тих, хто чекає в тилу і тих, хто більше ніколи не дочекається», – йдеться в анонсі.

Фільм реалізовано за добровільні донати, показ якого  є благодійним – 70% зібраних коштів організатори обіцяють направити на підтримку аеророзвідки батальйону Кульчицького, в якому служив Фелікс.

Презентація фільму у Вінниці відбудеться у кінотеатрі “Родина” (вул. Миколи Оводова, 47) 28 вересня. Початок – о 19:30. Тривалість фільму – 50 хвилин. Вхід на показ: донат від 100 гривень. Придбати квитки та задонатити можна ТУТ.

Про Фелікса Куртаніча

Як зазначено у Вікіпедії Фелікс Валерійович Куртаніч — український військовослужбовець, учасник Революції гідності, старший сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Він народився 1996 у с. Грижинці Тиврівського району Вінниччини.

Відомо, що Фелікс був активним учасником Революції Гідності. У 2015 пішов на війну у складі батальйону «Донбас». Воював в Авдіївці, Пісках, Широкиному, Попасній. Після «Донбасу» служив у батальйонах ОУН, «Карпатська січ», «Айдар». У 2020 демобілізувався і вернувся до цивільного життя.

16 лютого 2022, в День єдності, саме Фелікс підняв оголошення з написом: «Продам гараж на Соломі» та номер посольства рф.

Загинув воїн у квітні 2022 року на Донеччині. Указом президента від 24 травня був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. Також про Фелікса або ж “Лиса Подільського” розповіла його подруга, вінницька історикиня Марія Куряча – прочитати матеріал можна ТУТ.

Після загибелі Фелікса Куртаніча його друзі та колеги реалізували його мрію знімати кіно. Вони створили в його пам’ять кінопродакшн “FELIX.production” та відзняли документальний фільм про нього.

Попередня публікаціяПерше інклюзивне ательє в Україні: мода зі змістом
Наступна публікаціяВідкрий для себе мистецтво дебатів: запрошення в молодіжний центр «Квадрат»