Це сучасна інтерпретація традиційної східної  страви. Існує два різновиди плову – узбецький і азербайджанський, які відрізняються тим, як готувати страву. У першому випадку рис і м’ясо — а це баранина або свинина— готуються разом, у другому — окремо, а в кінці з’єднуються. Для смаку додають всяку-всячину: сухофрукти, родзинки, барбарис, овочі, горіхи, прянощі. І хоч говорять, що справжній плов готують у казані на вогнищі, ми приготуємо його по – своєму.

Плов з куркою — це саме та страва, що можна взяти з собою на  обід на роботу. Оскільки вона нежирна, її можна смакувати навіть холодною.

Тож давайте спробуємо приготувати.  Для цього вам знадобиться:

куряче філе 1 кг

морква 500 г

цибуля ріпчаста 500 г

рис 500 г

часник 3 головки

рослинна олія 250 мл

зіра 1 ч. ложка

сіль, перець

У каструлю з товстим дном влийте рослинне масло та покладіть туди нарізане невеликими кубиками куряче філе. Посоліть та поперчіть за смаком. У той час, як смажиться м’ясо, очистіть моркву та натріть її на тертушку. Цибулю  «роздягніть» від лушпиння і наріжте півкільцями. Коли м’ясо набере рум’яного кольору, додайте овочі і смажте до набуття цибулею золотистого кольору.

Добре переберіть рис і потім ретельно його промийте, щоб не було сміття і бруду. Висипте  його в гусятницю і залийте кип’яченою водою, вона повинна покрити рис на висоту близько трьох сантиметрів. Потім зменшіть вогонь до середнього, закрийте плов кришкою і варіть до повного випаровування води протягом години. Головне — рис не перемішувати!

Коли вода випарується, вимкніть вогонь, відкрийте кришку, вставте в плов очищений часник, знову закрийте кришкою  і залиште його настоюватися на півгодини. Все,  страва  готова. Можете розкладати по лоточках і пригостити цією смакотою своїх колег.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 26 вересня
Наступна публікаціяБійці 59-ї бригади отримали необхідні матеріали від Вінницької обласної прокуратури