Ці корзинки — смакота із далекого дитинства, раніше такі продавали в кулінарії. Але за цим рецептом усі господиньки і самі можуть спробувати приготувати їх своїм дітям, адже жодну магазинну випічку не можна навіть порівняти з домашньою.

Для тіста знадобиться:

150 грамів масла

30 грамів цукру,

1 яйце,

пів чайної ложки розпушувача,

щіпка солі,

ванілін

250грамівмборошна

Тепер приготуємо тісто:

Масло кімнатної температури змішайте  з яйцем, сіллю, цукром, ваніліном.

Додайте у два етапи  борошно, розпушувач та замісіть м’якеньке, не дуже круте тісто й розподіліть його у формочки для кексів. Якщо ви бачите, що тісто піднімається, візьміть рюмочку й придавіть його донизу. Випікайте 20 хвилин при температурі 220С. Проте це час орієнтовний, дивіться, у кого яка духовка.

Для  заварного крему збийте 2 білки  в піну до стійких піків й відставте у бік.

Далі варимо сироп:

Для цього знадобиться:

140 грамів цукру,

45 грамів води,

щіпка лимонної кислоти

Змішайте цукор та лимонну кислоту з водою і поставте варитися на вогонь.

Масу необхідно довести до кипіння, але пильнуйте, коли почне загускати, значить сироп готовий. Загалом варимо 6-7 хвилин, потім маленькою цівкою впускаємо до збитих білків і ще збиваємо хвилин 5. Все. Крем готовий. Його можна використовувати у тортах, рулетах та іншій випічці.

І останній найсмачніший етап—скласти нашу корзинку. Для цього покладіть на дно варення, повидло чи згущене молоко і заповніть із кулінарного шприца кремом.

Спечіть, і ви не пожалуєте!

Попередня публікаціяІнтенсивність боїв знизилася, але окупантів поменшало
Наступна публікаціяУрочисте вручення орденів синів батькам загиблих героїв з Вінниччини