Ці корзинки — смакота із далекого дитинства, раніше такі продавали в кулінарії. Але за цим рецептом усі господиньки і самі можуть спробувати приготувати їх своїм дітям, адже жодну магазинну випічку не можна навіть порівняти з домашньою.
Для тіста знадобиться:
150 грамів масла
30 грамів цукру,
1 яйце,
пів чайної ложки розпушувача,
щіпка солі,
ванілін
250грамівмборошна
Тепер приготуємо тісто:
Масло кімнатної температури змішайте з яйцем, сіллю, цукром, ваніліном.
Додайте у два етапи борошно, розпушувач та замісіть м’якеньке, не дуже круте тісто й розподіліть його у формочки для кексів. Якщо ви бачите, що тісто піднімається, візьміть рюмочку й придавіть його донизу. Випікайте 20 хвилин при температурі 220С. Проте це час орієнтовний, дивіться, у кого яка духовка.
Для заварного крему збийте 2 білки в піну до стійких піків й відставте у бік.
Далі варимо сироп:
Для цього знадобиться:
140 грамів цукру,
45 грамів води,
щіпка лимонної кислоти
Змішайте цукор та лимонну кислоту з водою і поставте варитися на вогонь.
Масу необхідно довести до кипіння, але пильнуйте, коли почне загускати, значить сироп готовий. Загалом варимо 6-7 хвилин, потім маленькою цівкою впускаємо до збитих білків і ще збиваємо хвилин 5. Все. Крем готовий. Його можна використовувати у тортах, рулетах та іншій випічці.
І останній найсмачніший етап—скласти нашу корзинку. Для цього покладіть на дно варення, повидло чи згущене молоко і заповніть із кулінарного шприца кремом.
Спечіть, і ви не пожалуєте!