Цю страва припаде до смаку усім— і дорослим,і дітям. Картопляні зрази з мясцем, підсмажені до золотистої шкірочки. Мммммм… Смакота!
Для приготування вам знадобиться:
1кг картоплі,
100 грамів твердого сиру,
4-5 столових ложок борошна,
1 яйце, щоб зрази не розпалися,
30 грамів масла.
Спеції, сіль за смаком
І головне — фарш для начинки.
Його ви можете зробити самі, перекрутивши м’ясо свинини у м’ясорубці, а можете купити готовий. Його знадобиться 500 грамів.
Для фаршу підготуйте 1 морквину та 1 велику цибулину. А ще спеції, часник за смаком, 2 яйця, 30 грамів паніровочних сухарів та 2 ложки молока.
Усі інгредієнти підготовлені, тоді до справи.
Спочатку необхідно приготувати тісто. Для цього зваріть картоплю у підсоленій воді, воду злийте, зробіть пюре, додайте масло, спеції, тертий сир, борошно і перемішайте. Тісто готове. Воно не повинне бути рідким, а таким, як на пиріжки, щоб можна було покласти начинку, приготуванням якої зараз і займемося.—
Цибулину дрібно наріжте , морквину натріть на тертушці, викладіть на сковорідку й трішки присмажте. Потім додайте фарш із спеціями, накрийте кришкою і смажте хвилин 20 до готовності.
Все, наша начинка готова, тож переходимо до виліплення зраз.
Вмочіть руку у воду і візьміть потрібну кількість тіста та розплескайте його у долоні. Всередину накладіть начинку й зліпіть у потрібну форму. Все. Зраза готова. Далі обмочіть її у яйце та паніровочних сухарях.
Сухарі можна використати магазинні, проте якщо не полінуєтеся, можна приготувати й самим, підсушивши хліб у духовці і перемоловши його на блендері.
Для кляру зіб’ємо 2 яйця із 2 ложками молока, щепкою солі і цю яєчну суміш окуніть кожну зразу.
Покладіть їх на розжарену сковорідку з олією і смажте з обох боків.
Це неймовірно смачна страва. Зверху хрусткенька скориночка, смак сиру, м’ясо….Одним словом ням-ням»