Цей пляцок — справжній кулінарний шедевр, він завжди вдається, бо рецепт перевірений і ніколи не підводить. Випічка неймовірно смачна, красива, ошатна і легко нарізається. Родина просто у захваті. Отже, приступимо до роботи.
Для випічки знадобиться форма 25Х35.
А зараз приготуємо тісто:
150 грамів масла змішайте із 130 грамами цукру, додайте 3 жовтки та вимішайте все до однорідності.
300 г просіяного борошна змішайте з 1 чайною ложкою розпушувача, замісіть м’яке тісто. Розділіть його на 4 частини, до двох із них додайте 1 столову ложку какао і вимісіть. Біле тісто покладіть в холодильник, а коричневе – в морозилку.
Тепер приготуємо сирний корж.
800 грамів кисломолочного сиру, 4 жовтки, 200 грамів сметани, 50 грамів крохмалю збийте блендером. Окремо збийте білки з дрібкою солі та 200 грамами цукру до густих піків та додайте до сирної маси та розділіть її на 2 частини. До однієї додайте 40 г перетертого маку, до другої – цедру з одного лимона.
Тепер дістаньте з холодильника першу частину білого тіста та розкотіть його на пергаменті, посипаному борошном. Зверху викладіть сирно-макову масу та вишні 0,5 л (у власному соку), легенько втиснувши їх у сирний корж. Розрівняйте все лопаткою, викладіть другу частину сирної маси з цедрою та посипте через ситечко 1 столову ложку какао. Вийміть з морозилки коричневе тісто та затріть ним творожних корж.
Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 170С 45-50 хв.
Корж з вишнями та кокосовим безе.
3 білки збийте із 160 грамами цукру, додайте 80 грамів кокосової стружки та легенько перемішайте.
Тепер з холодильника дістаньте другу частину білого тіста, розкотіть його, посипте 1 столовою ложкою какао, викладіть 0,5л вишень, а зверху кокосове безе. Потріть другу частину коричневого тіста з морозилки й посипте жменю горіхів. Випікайте при температурі 170С 40 хвилин.
Допоки коржі вичахають, приготуйте крем.
400 мл соку з вишень доведіть до кипіння.
До 100 мл соку додайте 40 грамів кукурудзяного крохмалю або вишневого пудингу. Влийте до киплячого вишневого соку та варіть до загустіння. Остудіть до кімнатної температури.
250 г м’якого масла збийте, поступово додаючи заварну вишневу суміш, до пухкої маси.
Тепер зберемо пляцок.
На сирний корж викладіть увесь крем, зверху накрийте другим коржем та прикрасьте за своїм бажанням.
Нехай Вам вдається!