Ця випічка досить проста у приготуванні, але може позмагатися з будь -якими витонченими смаколиками. Приготувавши цей сирник один раз, ваша родина проситиме вас випікати ще і ще…
Отже, 250 грамів холодного маргарину перетріть з борошном в крихту. Його вам знадобиться приблизно 350-400 грамів. Додайте 2 жовтки, 200 грамів цукру, 10 грамів розпушувача, 30 грамів просіяного какао. Добре вимісіть тісто. Воно повинно вийти м’яким та трохи липкуватим. Замотайте його в харчову плівку та поставте в морозилку на півгодини.
А тим часом готуємо сирну масу:
Сиру для цього смаколику знадобиться чимало – 2300 кг, але повірте, ви не зчуєтеся, як на таці залишаться самі крихти. Сир перебиваємо бледером із 150 грамами сметани та склянкою цукру. Якщо ви солодкоїжка – додайте стільки, допоки вам не стане до смаку.
Далі візьміть 8 яєць, відділіть окремо білки, а жовтки вилийте в сирну суміш. Додайте ваніль, 2 ложки кукурудзяного крохмалю та 2 магазинних пудинги. Він додасть особливого смаку вашій випічці. Однак замінювати цей інгредієнт на якийсь інший не варто, оскільки ви не відчуєте потрібного аромату. Окремо збийте білки до пишної сніжно – білої маси, не забудьте додати ті, що залишилися з тіста та викладіть до сирної маси.
Вимішайте усе ретельно лопаткою. Маса повинна бути однорідною, повітряною.
Вийміть тісто з морозилки, розкачайте його на пергаменті, викладіть у прямокутну форму для випічки розміром 27Х37см, сформувавши навкруги бортики та вилийте сирну масу.
Випікайте годину при температурі 170С до готовності, але поглядайте за своєю духовкою, щоб не запеклися боки. Але не кваптеся випічку виймати з печі : виключіть духовку, відкрийте дверцята та зачекайте пів години допоки сирник вичахне. Через 3-4 години полийте розтопленим шоколадом, повірте, результат вас втішить. Пухкий та повітряний сирник не залишить байдужим нікого. Готуйте з любов’ю та радуйте своїх рідних,нехай всім вдається!