Багато хто скоса поглядає на бісквітну випічку, мовляв, багато часу затрачається не хочеться морочитися. Однак за цим рецептом все набагато легше, ніж здається на перший погляд.

Ніжні шоколадні коржі у поєднанні із меренговою прослойкою та повітряним кремом сподобаються усім любителям десертів.Бісквіт готуємо за звичним методом.

Візьміть 5 яєць та відділіть окремо жовтки від білків. Збийте жовтки із 75-100 грамами цукру до білої піни, а білки з такою ж кількістю цукру до пишних піків. Влийте у жовткову масу 50мл води або молока, 50 мл олії, ванільний цукор, чайну ложку розпушувача, 30 грамів какао 130 грамів борошна. Перемішуємо і наостанок викладаємо збиті білки. Знову перемішуємо та виливаємо у заздалегідь підготовлену прямокутну форму розміром 20Х30 см.  Випікаємо при температурі 170С 50 хв. Але пам‘ятайте, кожна духовка пече по – різному, тому періодично перевіряйте готовність бісквіту шпажкою.

Готовий, охолоджений бісквіт переріжте навпіл.

Тепер займіться приготуванням найсмачнішої частини- горіхової меренги.

Для цього збийте 5 білків  до дуже пишної снігової маси, поступово всипаючи 150 грамів цукру та додавши дрібку солі. Памятайте про ванілін, який додасть неймовірного аромату випічці.

До стійкої збитої маси додайте повну пригоршню подріблених на блендері горіхів, приблизно 200 грамів, 20 грамів крохмалю та акуратно перемішайте лопаткою, щоб білки не осіли. Рівномірно викладаємо у форму й випікаємо горіховий бісквіт, як звичайний, при температурі 170С приблизно 35 хвилин. Зверніть увагу, він не має бути твердим, як той що сушиться.

А поки меренга випікається, займемося приготуванням  крему.

Нам знадобиться 600 мл молока. Пів літри виливаємо в сотейник, додаємо 200 грамів цукру й нагріваємо.

У окрему посудину виливаємо решту – 100 грамів молока, розводимо 1 столову ложку кукурудзяного крохмалю, 1 пудинг та змішуємо із жовтками. Яєчну суміш вводимо тонкою цівкою в молоко, що гріється, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Коли крем добре охолоне, додаємо 300 грамів масла й до однорідності збиваємо міксером.

А тепер найважливіший момент – збірка смаколика: перерізаний шоколадний бісквіт просочуємо сиропом або солодкою кавою. Крем розділяємо на три частини і зверху наносимо товстий шар  та накриваємо меренговою прослойкою. Зверху також викрадаємо крем. І врешті- решт, останній корж – шоколадний. Верхівку добре змастіть кремом та присипте молотими горіхами. Дуже смачно! Нехай вам вдається.

Попередня публікаціяМайже 500 окупантів «відмінусували» Збройні сили впродовж доби
Наступна публікаціяМолодий спортсмен з Вінниччини віддав частину премії на потреби Збройних сил