Бісквіт за цим рецептом завжди виходить вдалий та вологий.Отже, заходжуємося до роботи! Окремо збиваємо 5 жовтків із 100 грамами цукру, допоки маса не побіліє, та 5 білків з такою ж кількістю цукру до білих стійких піків. З‘єднайте яєчні суміші та ретельно перемішайте.
Тоненькою цівкою влийте 120 мл води та 80 мл олії, ще раз збийте міксером. Додайте маленькими порціями сухі складники: 1 столову ложку крохмалю, 1 чайну ложку розпушувача, ванільний цукор та 200 грамів борошна й вимішайте усе лопаткою. Випікайте у прямокутній формі 27Х 37см 45-50 хв при температурі 170С до готовності.
Та не ховайте далеко рецепт, адже для нашого смаколика необхідно спекти два таких бісквіта.
І поки наш корж рум’яниться в духовці, займемося сирною масою:
Візьміть 1 кілограм жирненького сиру (можна солодку сиркову масу) та
200 грамів згущеного молока (якщо сир кислий, добавте більше) та добре збийте блендером. Окремо збийте 500 грамів вершків до стійких піків. Вершки краще взяти 33% жирності. У гарячій воді розчиніть 25 грамів желатину, щоб не було грудок. Сирну масу змішайте з вершками та збийте міксером, поступово вливаючи желатин. І ще раз усе збийте. Маса спочатку буде рідкувата, але потім швидко загусне.
А тепер збираємо торт докупи: візьміть один бісквіт, змастіть його готовою сирною масою, прикрийте зверху другим та поставте у холодильник.
Для верхівки готуємо заварний крем:
5 жовтків перебийте із 150 грамами цукру ( хто любить солодке, додайте більше), влийте 600 мл молока, всипте 2 столові ложки борошна, 1 столову ложку крохмалю і знову все ретельно перемішайте вінчиком, щоб не було грудок. Додайте ванільний цукор і поставте на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, доведіть масу до кипіння. Вона вийде густа. Окремо збивайте 200 грамів масла і змішайте із охолодженою заварною масою.
Готовий крем наносимо на верх тістечка, притрушуємо шоколадом і ставимо в холодильник на декілька годин. Смаколик виходить дуже ніжний та смачний!