Три майстрині з села Стіна, що розташоване на Вінниччині, вразили гостей фестивалю в німецькому місті Ессен виступом на відкритій майстерні з еко-ткацтва. Фестиваль, присвячений кліматичним змінам, захисту навколишнього середовища та шуканню способів боротьби з цими викликами, став платформою для українських мисткинь презентувати проєкт VERETA.

Про це повідомляє Вінниця Info.

На майстерні з еко-ткацтва, представниці громадської організації “Наше Поділля” розповідали гостям фестивалю про обсяги виробництва текстилю та важливість його переробки. Вони поділилися вміннями перетворювати непотрібний текстиль на стильні, практичні та довговічні вироби, показуючи при цьому екологічно свідомий підхід до моди та текстильної промисловості.

Організатори також вдалося організувати спільну роботу з усіма охочими відвідувачами фестивалю, щоб створити спільний екологічний килимок. Готовий виріб був подарований організаторам фестивалю як символ спільного зусилля у боротьбі за екологічну свідомість.

Майстерня ткацтва від проекту VERETA стала важливим місцем зустрічі для українців, які проживають у місті Ессен. Під час фестивалю багато українців, які переїхали до Німеччини внаслідок війни або на пошуках кращих можливостей, знаходилися на майстерні, ділилися своїми історіями та досвідом.

На заході також був присутній міський голова Ессена, Томас Куфен, який виявив великий інтерес до процесу переробки текстилю та можливостей його використання в інтер’єрі міста. Він відзначив важливість ініціатив, спрямованих на захист навколишнього середовища та створення сталого міського середовища.

Ця подія стала можливою завдяки зусиллям Марти Свистун, яка, будучи українською активісткою, тимчасово перебуває в Німеччині через російсько-українську війну, проте залишається активною у підтримці України та українських ініціатив за кордоном. Її зусилля сприяють поширенню української культури та традицій у Німеччині.

Майстерки з VERETA продовжують сприяти розвитку локальних громад і відродженню традиційних українських ремесел, виступаючи за збереження навколишнього середовища та сталий спосіб життя.

Попередня публікаціяРейтинг довіри у Вінницькій області очолює начальник Вінницької ОВА
Наступна публікаціяVinSmart розширює програму безкоштовних гуртків для дітей у Десні та Вінницьких Хуторах