А як вам поєднання гарбуза і сиру? Скуштувавши цю випічку, ви нізащо не здогадаєтеся, що вона з гарбуза, бо там стільки всякої- всячини… Але спробуйте спекти, вам неодмінно сподобається і ви точно не пожалкуєте.
Вам знадобиться:
260 грамів борошна, 80 грамів цукру або пудри, чайну ложки розпушувача, трішки ваніліну та щіпку солі змішуємо докупи. На крупній тертушці натираємо 180 грамів вершкового масла і перетираємо «в крошку» з сухими інгредієнтами. Додаємо яйце, 50 грамів сметани та замішуємо м’яке тісто. Потім замотаємо його в плівку та поставимо в холодильник на 30 хвилин.
Допоки тісто охолоджуватиметься, зробимо одну з начинок: гарбуз ріжемо на невеликі кубики і ставимо варитися. Коли овоч пом’якне, подавіть його на пюреподібну масу. Далі відмірте 500 грамів гарбузового пюре, додайте 2 яйця, 80 грамів цукру, 1 чайну ложку ванільного цукру, 2 чайні ложки кориці, 1/4 чайної ложки меленого імбиру, 1/4 чацної ложки меленого мускатного горіха, цедру 1 апельсину, щіпку солі та 15 грамів кукурудзяного крохмалю і все перемішайте. Після цього влийте 150 грамів 33% вершків та накрийте плівкою.
Наступна начинка – сирна.
Візьміть 300 грамів жирного сиру і розчиніть виделкою з 2 столовими ложками цукру. Втім, це на ваш смак, скільки його необхідно всипати. Якщо залишаться грудочки – не страшно.
Вийміть тісто з холодильника, розкотіть його та покладіть у форму, зверху поколіть виделкою та зробіть бортики. Зверху покладіть пергамент і насипте «груз»- рис чи горох, то вже, що є, та поставте випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 20-25хвилин. Опісля груз знімаємо та викладаємо спочатку сирну начинку, потім гарбузову. Посипаємо мигдальними пелюстками і випікаємо ще 40-45 хв
З форми одразу не діставайте, дайте пирогу охолонути.