Жовто – помаранчеві кольори восени в тренді не тільки в природі, а й на столі. Бо ж саме у цей період господині тішаться зібраним врожаєм яблук та гарбузів, а невгамовні кулінари вишукують все нові гастрономічні диковинки та смаковинки серед мільйонів рецептів.

Нині  яблучно -гарбузовий сезон в розпалі. Тож аби досхочу насмакуватися, побалуйте своїх домочадців яскраво – помаранчевою випічкою.

Щоб приготувати цей ніжний шоколадно – гарбузовий кекс, необхідно налаштувати дві посудини – одну для шоколадного тіста, іншу – для гарбузового.

Отож спочатку приготуємо гарбузове тісто: візьміть 1 яйце, всипте 70 грамів цукру й збийте усе міксером до пишної білої піни. Заздалегідь запечіть гарбуз, потовчіть на пюре та 100 грамів додайте до яєчної маси.

Влийте 60 грамів рослинної олії. Не забудьте про ваніль. А для того, щоб відчути цитрусові нотки, натріть цедру з половини апельсина і все ретельно перемішайте. З’єднайте 120 грамів борошна з неповною чайною ложкою розпушувача і двома етапами висипте у основну масу. Тісто має бути густуватим. Але не переборщіть з борошном, інакше втратиться повітряність.

У іншій посудині аналогічно готуємо шоколадне тісто: збиваємо 1 яйце із 70 грамами цукру до білої маси. Додаємо 60 грамів олії та 100 грамів гарбузового пюре.

120 грамів борошна змішуємо з 20 грамами какао та неповною чайною ложкою розпушувача і поступово у два етапи висипаємо до основної маси.

Форму змастіть м‘яким маслом (якщо силіконова, – не потрібно) і заходжуємося викладати тісто в шахматному порядку.

Кекс випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 45-50 хвилин. Все залежить від вашої духовки. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.

Та з форми одразу не виймайте, дайте випічці охолонути. Зверху щедро посипте цукровою пудрою і насолоджуємось!

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 31 серпня
Наступна публікаціяВіряни Вінницько-Барської єпархії долучилися до підтримки українських захисників

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Введіть текст коментаря!
Введіть своє ім'я