А ось ця м’ясна запіканка з гарбузом та помідорами сподобається усім любителям ситних м’ясних страв. При цьому готується вона досить швидко, рецепт нескладний у приготуванні та ще затратність зовсім невелика.
Отож, починаємо… Візьміть кілограм свинячого м’яса, якщо немає, можна замінити курячим філе, наріжте дрібними шматочками, висипте у невелику каструлю та залийте водою так, щоб м’ясо було злегка покрите. Закрийте посудину кришкою й тушкуйте м’ясо до готовності на слабкому вогні.
А тим часом відваріть склянку рису і займіться цибулею: дрібненько наріжте одну-дві штуки та обсмажте до золотистого кольору у маслі. Невеликий гарбуз очистіть і наріжте тоненькими скибочками. Готове м’ясо змішайте з рисом і цибулею, поперчіть, посоліть, додайте інші улюблені спеції за смаком. Заходжуємося формувати запіканку. У глибоку сковорідку, змащену вершковим маслом, викладіть шар гарбуза, перекладіть його м’ясом з рисом і накрийте знову шаром гарбуза. Зверху викладіть кружальця помідорів, присипте зеленню. Влийте трішки підсоленої води й запікайте в духовці під кришкою до готовності гарбуза.