Оскільки ще триває Успенській піст, багато страв їсти не можна. Проте рибні тефтелі – те, що треба. Окрім цього ще й дуже корисна і апетитна страва. Такі симпатичні рум’яні кульки люблять навіть ті діти, які зовсім не шанують рибу в звичайному вигляді. Найчастіше для приготування страви вибирають філе тріски, хека, минтая, осетра, горбуші.
Якщо ви використовуєте заморожену рибу, то розморожувати її рекомендується в солоній воді – так вона збереже свій смак і корисні мікроелементи. На гарнір до тефтелі рекомендується подавати картопляне пюре, рис або сочевицю.
Інгредієнти:
—300 г риби;
—130 г рису;
—100 г зеленої сочевиці;
—цибулина, морква;
—спеції;
—сіль;
—50 г томатної пасти;
—ложка цукру;
—Рослинна олія;
—дві ложки борошна.
А тепер займемося приготуванням:
Відокремлюємо рибне філе від шкіри та кісток, ріжемо на дрібні шматочки. Сочевицю промиваємо та відварюємо протягом п’ятнадцяти хвилин на слабкому вогні у 200 мл води. Рис також миємо й відварюємо у іншій каструлі до готовності. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, обсмажуємо в олії до золотого відтінку. Готову сочевицю подрібнюємо в блендері. Змішуємо фарш із сочевичним пюре, рисом, піджаркою, сіллю та спеціями. Обсмажуємо кожну пісну тефтельку з риби на сковороді в розігрітій олії до готовності. В іншій сковороді змішуємо томатну пасту, трохи солі, борошно та цукор, тушкуємо п’ять хвилин. Потім цією ароматною підливкою заливаємо тефтелі і тушкуємо ще п’ять хвилин. Подаємо з будь-яким традиційним гарніром або зі свіжими овочами та зеленню.