Рецептів терпко – солодкого лікеру чимало: на горілці, і без неї, з кісточками, на м’яті, мелісі,  і навіть з варення…Утім багато хто вважає, що приготування напою доволі складні й тривалі, та і кріпкість слабка- всього 15-17 . Тож не варто навіть морочити собі голову.  Проте, приготування за цим рецептом просте і доступне навіть для винороба – початківця. Та і для тих, хто більше любить слабоалкогольні напої – це те, що треба.

Утім одразу запасіться терпінням, адже допоки лікер «вистоїться»,  необхідно 3-4 місяці!

Отже, візьміть 5 кілограмів стиглих слив сорту «Ренклод» або «Венгерка», добре вимийте, видаліть кісточку та перекладіть плоди у великий стекляний бутиль з широким горлом. Влийте воду, долайте 3 кілограми цукру та добряче це все збовтайте. Зверху накрийте міцною тканиною, зав’яжіть і поставте в темне місце у тепле приміщенні на 5 діб. Як тільки  – но почнеться процес бродіння, надіньте на горличко ємності медичну перчатку. Через 35-45 діб вона опуститься вниз, а це означатиме, що процес бродіння завершився.

Напій процідити через ватно – марлевий фільтр, віджати мезгу і також процідити. Усе з’єднати у одній ємності й перемішати.

Розлити у стерилізовані бутилки , закрутити кришками й винести у підвал на 3-4 місяці до повної готовності.

Спробуйте приготувати щось новеньке, впевнена, ваші домочадці не залишаться байдужими.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 26 серпня
Наступна публікаціяРодині загиблого героя Сергія Довгалюка вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня та відзнаку «За оборону України»