Рецептів терпко – солодкого лікеру чимало: на горілці, і без неї, з кісточками, на м’яті, мелісі, і навіть з варення…Утім багато хто вважає, що приготування напою доволі складні й тривалі, та і кріпкість слабка- всього 15-17 . Тож не варто навіть морочити собі голову. Проте, приготування за цим рецептом просте і доступне навіть для винороба – початківця. Та і для тих, хто більше любить слабоалкогольні напої – це те, що треба.
Утім одразу запасіться терпінням, адже допоки лікер «вистоїться», необхідно 3-4 місяці!
Отже, візьміть 5 кілограмів стиглих слив сорту «Ренклод» або «Венгерка», добре вимийте, видаліть кісточку та перекладіть плоди у великий стекляний бутиль з широким горлом. Влийте воду, долайте 3 кілограми цукру та добряче це все збовтайте. Зверху накрийте міцною тканиною, зав’яжіть і поставте в темне місце у тепле приміщенні на 5 діб. Як тільки – но почнеться процес бродіння, надіньте на горличко ємності медичну перчатку. Через 35-45 діб вона опуститься вниз, а це означатиме, що процес бродіння завершився.
Напій процідити через ватно – марлевий фільтр, віджати мезгу і також процідити. Усе з’єднати у одній ємності й перемішати.
Розлити у стерилізовані бутилки , закрутити кришками й винести у підвал на 3-4 місяці до повної готовності.
Спробуйте приготувати щось новеньке, впевнена, ваші домочадці не залишаться байдужими.