Рецепт смачного сливового кетчупу

Сливовий кетчуп
Сливовий кетчуп

А хто сказав, що із слив можна готувати тільки солодкі страви?Якщо ваші рідні люблять м’ясні страви, вам точно не обійтися без сливового соусу до м’яса. І повірте, він набагато смачніший магазинного. Для цього кетчупу вам знадобляться часник, сливи, трохи спецій та гарний настрій. Як бачите, нічого складного.

Кілограм слив миємо, перебираємо і відокремлюємо від кісточок, перець чилі миємо, розрізаємо навпіл і видаляємо все насіння. Щоб соус вийшов негіркий — достатньо 1 перчини. Якщо любите такий, щоб уууух — візьміть дві і прокрутіть через м’ясорубку. Слідом за гострим перцем прокручуємо і підготовлені сливи та почищений часник 100 грамів буде досить. У миску з перекрученими сливами додаємо 6 столових ложок цукру, сіль та каррі. Кількість цієї приправи регулюйте на ваш смак.

Миску зі сливовою сумішшю ставимо на плиту, перемішуємо всі інгредієнти та доводимо масу до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь і кип’ятимо масу ще 20 хвилин. Потім киплячий кетчуп обережно переливаємо в чисту стерилізовану тару і закриваємо металевими кришками. Готовий кетчуп зберігаємо в прохолодному місці. Подаємо кетчуп до гарячих і холодних м’ясних закусок.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 20 серпня
Наступна публікаціяБлагодійна допомога: «UNICEF» передав 3659 рюкзаків для школярів районів та Вінниці