Шоколадна «Нутелла» із слив

джем, конфітюр, желе, пастилу, цукати
джем, конфітюр, желе, пастилу, цукати

Природа нас цьогоріч балує неймовірним урожаєм слив. Компот, варення, джем, конфітюр, желе, пастилу, цукати…Все це можна зробити із цього солодко-кислуватого фрукту. А ще сливи можна маринувати, сушити, в’ялити і навіть смажити

Тож, аби взимку смачна начинка для пирогів, ароматний компот та гостренький сливовий кетчуп були на столі, полички у комірчині необхідно заповнювати баночками із апетитними заготовками прямо зараз.

А цей смаколик для усіх любителів шоколаду. Він подобається навіть тим, хто варення взагалі не їсть. Скуштувавши його, ви одразу навіть не зрозумієте, з чого ж воно приготовлене. Шоколадні нотки підкорять з першої ложки так, що сімейство позмітає все з такою швидкістю, що доведеться варити ще одну порцію.

Отже, у великій мисці 2 кілограми стиглих слив розділяємо на дві половинки, видаляємо кісточки, засипаємо 1 кілограм цукру і обережно перемішуємо. Залишаємо все  на добу, щоб слива пустила сік.

Потім додаємо 40 грам какао, ванільний цукор і знову перемішуємо. Варимо на невеликому вогні приблизно пів години,  для більше насиченого кольору й смаку додаємо ще трішки какао, якщо потрібно підсолодити  – досипаємо цукор  і варимо ще 30 хвилин.

Варево має набути коричневого кольору, схожого на шоколадну помадку, що ми готуємо для тортів. У готове варення кладемо 150 – 200 грам вершкового масла і у гарячому вигляді розливаємо в стерилізовані банки й закручуємо.

Заради експерименту в одну порцію цього смаколику замість какао вкинула чорний шоколад. Скажу відверто – смак неймовірний!

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 17 серпня
Наступна публікаціяВінничан попереджають про відключення світла та води через ремонтні роботи