Мистецтво, Воля, Перемога: фахові скульптори об’єднуються на фестивалі в Ладижині

Ладижинський гай-2023
Ладижинський гай-2023

На Вінниччині в Ладижині стартував  V міжнародний фестиваль дерев’яної скульптури “Ладижинський гай-2023”.

Про це повідомляє Ладижинська міська територіальна громада.

Мистецький захід “Ладижинський гай-2023” відбувається під гаслом “Мистецтво, Воля, Перемога!” та залучає фахових скульпторів, включаючи Андрія Кліща та Сергія Кляпетуру з Кам’янця-Подільського, Богдана Гладкого з Івано-Франківська, Сергія Стеблюка з Рівненської області та Маріюса Пятраускаса з Литви.

Відкриття заходу відвідав Олександр Коломієць, який зараз виконує обов’язки міського голови Ладижина. Він підкреслив, що в умовах війни, кожен день починається завдяки Збройним Силам України, і наголосив на тому, що нинішні важкі емоційні переживання усіх громадян, молодих і дорослих, знайдуть своє відображення в майстерних дерев’яних скульптурах. Ці твори нагадають нинішньому поколінню та майбутнім нащадкам про героїзм і вольові якості українського народу, а також про подвиги захисників країни, які встали на захист мирного та вільного майбутнього України.

На фестивалі шляхом жеребкування між скульпторами розподілили дерев’яні колоди, які в подальшому стануть джерелом для створення художніх шедеврів. Невід’ємною частиною цього заходу була також висадка нових дерев, що компенсує вирубані дерева.

У рамках фестивалю відбудеться змагання “Speed Carving”, під час якого скульптори протягом години будуть створювати мініатюрні скульптури, демонструючи глядачам свою вправність та майстерність. Ці самі дерев’яні шедеври стануть предметами благодійного аукціону, а зібрані кошти будуть спрямовані на підтримку Збройних Сил України.

Арт-менеджерка фестивалю Інна Березіна наголосила: «Лікарі лікують, вчителі навчають, а ми, митці, маємо свій мистецький фронт. Незважаючи на жахливість війни, ми не повинні зупиняти життя. Цього саме хоче ворог, але марно. Наша відвага знаходить відображення в творчих актах. Воїни зараз борються, щоб наше життя тривало, і це потребує від нас вдячності».

Невдовзі сучасний парк дерев’яної скульптури збагатиться новими витворами музейного рівня, які розповідатимуть всім відвідувачам про стійкість України та героїзм військових-патріотів Збройних Сил України.

Попередня публікаціяПомідори з кукурудзою і копченою курячою грудкою
Наступна публікаціяВінниця готується до благодійної автомобільної події: ралі та виставка ретротехніки на користь Збройних Сил України