Якщо ви не знаєте чим подивувати вибагливих гостей. Шоколадний кекс стане вам у пригоді. Запевняю, ваші гості з´їдять усе до крихти і попросять рецепт.
Для тіста потрібно:
яйця -3 штуки;
цукор-1 стакан;
молоко-1стакан;
олія без запаху-пів склянки;
розпушувач-1 столова ложка;
ванілін-1 пакет;
какао-2 столові ложки;
борошно -1,5 склянки;
Для кокосових кульок:
2 білки;
2 склянки кокосу;
1 столова ложка цукрової пудри;
1 плитка білого шоколаду;
Щоб приготувати кокосову масу, необхідно кокос, білки, цукрову пудру вимішати, поки не загусне. Зробити руками великі кокосові кульки й поставити їх в морозилку на 30 хвилин.
А тепер займемося приготуванням тіста.
Яйця збийте з цукром до побіління, додати молоко, олію й вимішайте. Потім додайте просіяне борошно та какао, розпушувач, ванільний цукор і знову добре вимішати до однорідності. Маса має бути, як густа сметана.
Вилийте половину тіста у змащену маслом форму кекса, викладіть кокосові кульки, а зверху вилийте решту тіста, що залишилось, і акуратно розрівняйте.
Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 170 градусів 40-45 хвилин до сухої палички.
Охолоджений кекс полийте розтопленим білим шоколадом і посипте кокосовою стружкою.