Сніданкова запіканка по-Вінницьки

Ранкова запіканка
Ранкова запіканка

Чому сніданкова? Та тому що скуштувавши її, заряду енергії вам вистачить точно на пів дня. А готується вона з недорогих інгредієнтів: картоплі, фаршу й овочів. Спосіб її приготування настільки простий, що ідеально вписується в ранкову метушню, що присутня в кожній родині. А заготовки до цієї запіканки-виручалки можна приготувати навіть звечора, а потім зранку спекти. Це не займе багато часу. А поки вона печеться, можна займатись ранковими справами: одягатись, малюватись…

У першу чергу відваріть картоплю до готовності, не забудьте посолити і зробіть з неї пюре, долавши вершкового масла та 1-2 яйця. За необхідності можна долати трішки молока. Цибулю, перець, помідори наріжте невеликими кубиками і на добре розігрітій сковорідці з рослинною олією обжарте овочі, додавши м’ясний фарш. Не забудьте про улюблені спеції. Залиште овочево – м’ясну масу тушитися на 10-15 хвилин до повної готовності фаршу. У цей час натріть твердий сир, і займіться формуванням запіканки.

Для цього викладіть у форму половину картопляного пюре і акуратно розрівняйте його лопаткою. Зверху викладіть шар обжареного фаршу з овочами та накрийте рештою картопляного пюре. Обсипте все тертим сиром та зеленню. Помістіть запіканку в  розігріту заздалегідь духовку, допоки сир не розплавиться. Поріжте на порції й подавайте до столу.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 9 серпня
Наступна публікаціяВінничанок запрошують на дівочі посиденьки