Запіканка із грибів та цвітної капусти—поживний і смачний обід 

Запіканка з цвітної капусти та грибів
Запіканка з цвітної капусти та грибів

Ця апетитна страва ніжна всередині та хрустка зовні, адже готується з додаванням сметанної заливки та має рум’яну сирну скоринку. Смажені гриби додають цвітній капусті особливого смаку, а цибулька та морква дарують соковитість і насичений аромат. Перед подачею посипаємо свіжою зеленню і насолоджуємося корисною запашною стравою!

Запечена цвітна капуста з грибами достатньо ситна страва, тому її можна подавати і самостійно, і як гарнір до м’яса чи риби. Трохи вашого часу — і обід готовий.

А для цього знадобиться:

Одна цвітна капустина ( 500-600 грамів);

Яйця 1 шт;

Гриби 200 грамів;

Рослинна олія 3-4 ст. л.;

Цибуля ріпчаста 1 шт.;

Морква 1 шт.;

Сметана 150-200 грамів;

Сир твердий 3 ст. л.;

Сіль за смаком;

Свіжа зелень.

Суцвіття цвітної капусти опускаємо в підсолений окріп і варимо протягом 12 хвилин. Відкидаємо на друшлак та а кладаємо в глибоку форму для запікання.

Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на грубій тертці. Викладаємо овочі на розігріту сковороду, додаємо рослинну олію. Смажимо на невеликому вогні до м’якості.

Гриби ви можете узяти будь -які, чи то шампіньйони, чи то лісові. Нарізаємо їх пластинами й додаємо до овочів. Солимо й обсмажуємо суміш 6–7 хвилин, періодично помішуючи. Підсмажені гриби з овочами викладаємо у форму на цвітну капусту.

Твердий сир натираємо на середній тертці й посипаємо овочі. У глибоку посудину розбиваємо яйце, додаємо сметану і дрібку солі. Збиваємо. Виливаємо яєчно-сметанну суміш на шар сиру.

Цвітну капусту з грибами ставимо у розігріту духовку. Запікаємо протягом 15 хвилин за температури 180 °С.

Посипаємо страву свіжою зеленню, викладаємо на тарілки і смакуємо.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 6 серпня
Наступна публікаціяТоп-3 стрижки на цьогорічну осінь: оберіть свій стиль