Вінничанин Сергій Хасанов відзначився в складі Національної збірної України під час чемпіонату з автомодельного спорту у місті Базель, Швейцарія. Він здобув золото у змаганнях, а також встановив рекорд швидкості на швейцарському треку.

Це історична перемога, оскільки перша золота медаль вінничанина за 70-річну історію автомодельного спорту і перше чемпіонство Європи для Сергія протягом його півтора десятилітньої спортивної кар’єри.

Сергій Хасанов є Майстром спорту міжнародного класу, він вже багаторазово виходив на п’єдестал переможців чемпіонатів Європи та світу. Цей вид спорту, за словами Хасанова, вимагає високої технічності та великої уваги до деталей.

Під час чемпіонату, вінничанин не тільки виграв золоту медаль, але й побив рекорд швейцарського треку. Сергій виступав в класі 3, де використовуються моделі з двигунами об’ємом 3,5 кубічних сантиметрів.

“Мені вдалося розганяти свій автомобіль до швидкості 295 км/год. Цей рекорд надзвичайно близький до європейського рівня. Також варто зазначити, що клас, в якому я змагався, є найскладнішим серед усіх п’яти класів. У боротьбі за перше місце брали участь 32 спортсмени – найбільше серед усіх класів”, – ділиться Сергій.

У загальному чемпіонаті брали участь спортсмени з 12 країн: Німеччини, Франції, Швейцарії, Італії, Польщі, Литви, України, Естонії, Норвегії, Англії, Угорщини та Швеції. Додатково, представники США та Канади також брали участь за межами залікового рахунку.

За підсумками змагань, команда України посіла 5 місце.

“Деяким українським спортсменам, на жаль, не вдалося взяти участь у змаганнях за кордоном через ситуацію у країні. Все зрозуміло, враховуючи обставини воєнного часу, важко відкласти час для спорту”, – зауважує Сергій Хасанов. “Але ми все одно продовжуємо робити все можливе, щоб синьо-жовтий прапор підіймався на спортивних аренах”.

 

 

 

Попередня публікаціяСрібло та бронзу вибороли вінничани на Чемпіонаті України з легкої атлетики
Наступна публікаціяІсторію Вінницьких та Малих хуторів розповіли в Музеї Вінниці