За Концепцією розвитку малих річок Вінниці, запланували розробку плану регулярного догляду за визначеними ділянками цих водних ресурсів.

Першою річкою для досліджень та обчислення поточних витрат обрано малу річку № 16, яка протікає поблизу вулиць Князів Коріатовичів та Марії Литвиненко-Вольгемут.

Команда, з представників департаментів міської ради та декількох комунальних підприємств, під керівництвом заступника міського голови Сергія Матусяка, вже провела обстеження цієї водойми. Вони вивчали шлях подолання проблем забрудненості та недоступності. У дослідженні також брали участь фахівці з Екоінспекції та Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг.

малі річки Вінниця
малі річки Вінниця

Сергій Матусяк зазначив, що паралельно з комплексним доглядом за річкою планується проведення гідрологічних досліджень та встановлення меж прибережних захисних смуг на даній ділянці.

“Цього року ми прагнемо з’ясувати, які саме види робіт необхідні для комплексного догляду за малими річками. У Вінниці обрано близько 15 подібних долин. Починаючи з річки № 16, проведемо роботу з догляду за рослинністю, розчищенням річища та берегів”, – зазначила керівниця відділу інфраструктурних проєктів КП “Інститут розвитку міст” Янна Чайковська.

Голова правління ОСББ Євген Венгер-Балан зазначив, що мешканці найближчих багатоповерхівок самостійно займаються доглядом за річкою, але важкість роботи потребує спільних зусиль.

Поки що не потрібно значних витрат або капітальних інвестицій у благоустрій, але розв’язання проблем забруднення малої річки є актуальним і потребує спільної роботи для створення більш здорового середовища.

Зацікавленість та бажання змінити ситуацію з міськими водоймами на краще вказують на велике значення цієї теми. Деталі щодо запропонованих рішень будуть представлені пізніше.

Знайти малу річку №16 можете на нашій мапі тут: https://bit.ly/3Krgi1V

Попередня публікаціяСьогодні о 9 ранку під час хвилини мовчання зупиниться весь громадський транспорт у Вінниці
Наступна публікаціяУ Вінниці члени сімей загиблих військових та учасників Революції Гідності можуть отримати кошти за самостійне санаторно-курортне лікування