З ініціативи прокуратури Вінницької області у Вінницькому казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві була проведена реконструкція та озеленення скверу з облаштуванням майданчика для реабілітації протезованих ветеранів війни.

Про це повідомили в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури та опублікували світлини з майданчика.

Територію, що обладнана спеціальним устаткуванням і тренажерами, створили завдяки спільним зусиллям працівників обласної й окружних прокуратур Вінниччини, які зібрали кошти на проєкт, а виробництво та монтаж забезпечило ТОВ «Триглав БЛ» за підтримки громадської організації «Федерація здоров’я».

Майданчик оснащений доріжками й гірками для ходьби, турніками та силовими тренажерами на свіжому повітрі, що значно сприяє ефективнішому відновленню поранених захисників та їхній швидшій адаптації. 1-го серпня в закладі влаштували свого роду відкриття майданчика, під час якого керівники і співробітники прокуратури поспілкувалися з пацієнтами й очільниками закладу, отримавши перші відгуки про нове обладнання.

Головний лікар Володимир Данилюк жартома зауважує, що його пацієнти так полюбили тренажери, що він мусить слідкувати, аби ті не перебрали норму фізичних навантажень. І серйозно додає, що пишається своїми підопічними – їхньою силою волі і наполегливістю.

Директор Валентин Салманов розповів, що на сьогодні підприємство може прийняти у стаціонарі одночасно 40 пацієнтів та забезпечити їм повний курс реабілітації – від виготовлення індивідуального протеза до набуття навички легко обходитися з ним у повсякденному житті. Технології і методики повністю відповідають європейським стандартам та фінансуються за державний кошт.

Керівник Вінницької обласної прокуратури Олександр Бутович та перший заступник керівника Василь Гайворон висловили подяку захисникам за їхній внесок у здобуття перемоги ціною власного здоров’я, побажали успішної реабілітації та швидкого повернення до активного життя. Також вони висловили слова вдячності працівникам протезно-ортопедичного підприємства, які буквально ставлять людей «на ноги» і дають віру у повноцінне життя після тяжких травм.

Попередня публікаціяТранспортне сполучення в селах Вінниччини можна відновити, – Валерій Коровій
Наступна публікаціяДень Незалежності: разова підтримка для ветеранів та постраждалих від нацистських переслідувань.