Незвичані котлети без м’яса з «синеньких»

Котлети із баклажанів
Котлети із баклажанів

Отже, візьміть 3-4 баклажана, вимийте та проколіть їх зубочисткою і відправте у такому вигляді в розігріту до 220С в духовку на 25-30 хвилин. Перекладіть запечені овочі в миску та накрийте плівкою і залиште на 10 хвилин, щоб легше зчищалася шкірочка.

Дрібно поріжте 1 велику цибулину та обсмажте її в олії до золотистого кольору. У блендері подрібніть 5-6 підсушених волоських горіхи, додайте часник, зелень, спеції. Баклажани очистіть від шкірки, подрібніть виделкою та змішайте з горіховою сумішшю та смаженою цибулею.

Додайте 2-3 ложки борошна, сіль за смаком, м’ясну приправу та добре перемішайте фарш. Сформуйте невеликі котлети та смажте у невеликій кількості олії по 3-4 хвилини з кожного боку. За бажанням їх можна запанірувати в сухарях або обваляти в борошні. Подавати страву слід гарячою до картоплі або рисового гарніру та зеленню.

Попередня публікаціяЗапрошення на захопливу мандрівку: Офіс туризму Вінниці та Олег Матюхов відкривають світ пригод
Наступна публікаціяКавуни вже на прилавках Вінниччини: популярний фрукт для заспокоєння спраги в літню спеку