Сину загиблого нацгвардійця з Вінниччини Зеленський вручив перший паспорт громадянина України

Кирило Юр’єв
Кирило Юр’єв

Сьогодні Кирило Юр’єв, син загиблого нацгвардійця з Вінниччини, отримав перший паспорт громадянина України з рук Президента Володимира Зеленського. Цей момент став символом не тільки підтримки з боку країни, але й заслуженого визнання та поваги за величезний жертовний внесок, зроблений його батьком на службі Україні. Церемонія вручення відбулася сьогодні у Києві.

Про це повідомляє очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

14-річний Олександр Володимирович Юр’єв втратив свого батька, який з травня 2016 року служив за контрактом в одній з військових частин міста Калинівка Вінницької області. Його батько загинув на Донеччині, де був захисником території та виконував важливі завдання, знищуючи два ворожих БМП та організовуючи укриття особового складу. За мужність та героїзм, проявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, його було посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Минулого року, під час повномасштабного вторгнення на Донеччині, один з підрозділів бригади “Червона Калина”, в якому діяли нацгвардійці, виконував бойові завдання в складі Збройних сил України. На жаль, під час виконання бойових завдань загинули четверо нацгвардійців: штаб-сержант Олександр Юр’єв, солдат Володимир Даровський, старший солдат Віталій Халімон та солдат Віталій Печенюк. Вони проявили особисту мужність і героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, віддавши своє самовіддане служіння Українському народу. За це, Указом Президента України від 17 квітня 2022 року, всіх гвардійців посмертно було нагороджено орденом “За мужність” III ступеня.

Попередня публікаціяВійськовий ветеран потребує термінової операції: оголошений збір коштів на допомогу
Наступна публікаціяДощі не припиняються: погода у Вінниці на сьогодні, 31 липня