Баники з сирною кислинкою та ароматною горіховою начинкою 

Баники з сирно-горіховою начинкою
Баники з сирно-горіховою начинкою

Ця дріжджова випічка неймовірної смакоти і називають її називають бантиками. Вони настільки  смачні, що не передати словами, просто тануть у роті. Пухкенькі, м’якенькі, красиво нарізаються — неперевершені.

Для тіста вам знадобиться:

борошно -1 кг;

сіль -1 чайна ложка;

цукор-200 грамів;

ванільний цукор -1 пакет;

яйця -2 штуки;

сметана-3 столові ложки;

олія без запаху -100 грамів;

смалець- 50 грамів;

молоко -500 мл

дріжджі звичайні пресовані-50 грамів.

Горіхова начинка:

горіхи мелені волоські 300 грамів;

цукор -100 грамів;

молоко-100 грамів;

Сирна начинка:

сир кисломолочний -500 грамів;

цукор-100 грамів;

ванільний цукор-1 пакет

яйце -1 штука

манна крупа -2 столові ложки

А тепер, господиньки, швиденько готуємо тісто.

Молоко необхідно закип’ятити, остудити до кімнатної температури та додати дріжджі. Гарненько усе вимішайте, всипте сіль, цукор, ванільний цукор. Потїм додайте яйця, олію, м’який смалець та сметану і знову все вимішайте до однорідності, поступово додаючи просіяне борошно. Потрібно замісити м’яке тісто, але воно не повинно липнути до рук.

Тісто накрийте рушником і поставити в тепле місце на 1,5 години, щоб «виросло». Воно має збільшитися в об’ємі вдвічі. Як тісто зійде, його необхідно один раз перебити— злегка перем‘яти і дати ще раз підійти. І тільки тоді можна приступати до формування баників.

А допоки тісто підходить, готуємо горіхову начинку:

Волоські горіхи мелені  та цукор перемішуємо.

Молоко доводимо до кипіння, вливаємо у горіхову масу, уварюємо 5 хв. до загустіння і охолоджуємо до кімнатної температури.

А тепер зробимо сирну масу:

Сир, цукор, ванільний цукор, манну крупу, яйце — все вимішайте до однорідності.

Отже, зараз уже можемо приступати до формування баників.

Тісто викладіть на робочу поверхню, посипану борошном, і розділіть його на 5 частин. Кожну частину розкачайте в коло, викладіть начинку — сирну та горіхову — розрівняйте, сформуйте у рулет, тобто баник.

І так  — ще 4 частини, чергуючи начинки.

Випікайте при температурі 180 градусів 30 хвилин до зарум’янення.

Попередня публікаціяГороскоп за знаками Зодіаку на сьогодні, 30 липня
Наступна публікаціяДовгожителька з Вінниччини – колишня ув’язнена Аушвіцу, відзначила 100-річний ювілей