Ця дріжджова випічка неймовірної смакоти і називають її називають бантиками. Вони настільки смачні, що не передати словами, просто тануть у роті. Пухкенькі, м’якенькі, красиво нарізаються — неперевершені.
Для тіста вам знадобиться:
борошно -1 кг;
сіль -1 чайна ложка;
цукор-200 грамів;
ванільний цукор -1 пакет;
яйця -2 штуки;
сметана-3 столові ложки;
олія без запаху -100 грамів;
смалець- 50 грамів;
молоко -500 мл
дріжджі звичайні пресовані-50 грамів.
Горіхова начинка:
горіхи мелені волоські 300 грамів;
цукор -100 грамів;
молоко-100 грамів;
Сирна начинка:
сир кисломолочний -500 грамів;
цукор-100 грамів;
ванільний цукор-1 пакет
яйце -1 штука
манна крупа -2 столові ложки
А тепер, господиньки, швиденько готуємо тісто.
Молоко необхідно закип’ятити, остудити до кімнатної температури та додати дріжджі. Гарненько усе вимішайте, всипте сіль, цукор, ванільний цукор. Потїм додайте яйця, олію, м’який смалець та сметану і знову все вимішайте до однорідності, поступово додаючи просіяне борошно. Потрібно замісити м’яке тісто, але воно не повинно липнути до рук.
Тісто накрийте рушником і поставити в тепле місце на 1,5 години, щоб «виросло». Воно має збільшитися в об’ємі вдвічі. Як тісто зійде, його необхідно один раз перебити— злегка перем‘яти і дати ще раз підійти. І тільки тоді можна приступати до формування баників.
А допоки тісто підходить, готуємо горіхову начинку:
Волоські горіхи мелені та цукор перемішуємо.
Молоко доводимо до кипіння, вливаємо у горіхову масу, уварюємо 5 хв. до загустіння і охолоджуємо до кімнатної температури.
А тепер зробимо сирну масу:
Сир, цукор, ванільний цукор, манну крупу, яйце — все вимішайте до однорідності.
Отже, зараз уже можемо приступати до формування баників.
Тісто викладіть на робочу поверхню, посипану борошном, і розділіть його на 5 частин. Кожну частину розкачайте в коло, викладіть начинку — сирну та горіхову — розрівняйте, сформуйте у рулет, тобто баник.
І так — ще 4 частини, чергуючи начинки.
Випікайте при температурі 180 градусів 30 хвилин до зарум’янення.