Якщо у вас обмаль часу, а ваші домочадці уже стукають по столу виделками, ця страва відмінно «стане вам у пригоді». Ніжні і дуже соковиті фрикадельки виходять такими ж смачними і ароматними, не гірші, ніж у незабутньої фрекен Бок, а готуються дуже просто і легко.
Візьміть 500 грамів фаршу, вбийте 2 яйця, змішайте його із дрібно нарізаною зеленню, зеленою цибулею, тертою цибулею, часником. Додайте 2 столові ложки борошна, 2 столові ложки олії, сіль, перець та різні спеції- за смаком. Та добре вимішайте масу.
Тепер формуємо фрикадельки. Візьміть фарш та зліпіть з нього кульку розміром як невеликий мандарин. У середині кожної робимо поглиблення столовою ложкою і вкладаємо картопляні м‘ячики. Для цього заздалегідь приготуйте картопляне пюре з тертим сиром, шматочком вершкового масла, кропом і іншими добавками.
Розведіть томатну пасту з водою і ароматними травами, сіллю та полийте фрикадельки соусом, а зверху гарненько посипте тертим сиром.
Запікайте при 180 градусах близько 10 – 15 хвилин, залежно від вашої духовки.
Запевняю, що ця страва вам точно сподобається і її можна подавати з будь-яким гарніром.