Немає мабуть такоі людини, якій би до смаку не прийшлися відбивні. Утім – для вишуканих господинь – це так банально. А якщо ці шматочки м’яса постукати молоточком, зробити начинку та загорнути в трубочку, вийде чудова оригінальна закуска, зовні схожа із пальцями рук.
Пальчики готуються просто і мають насичений смак, а подавати можна із гарніром або як самостійну страву.
Півкілограмовий шмат свинячої вирізки наріжте на тоненькі шматочки товщиною 1 см. Відбийте їх з обох бонів, поперчіть та посоліть за смаком. 200 грамів печериць нашинкуйте пластинами, додайте дрібно посічену цибулину та обсмажте на сковороді до готовності. 2 столові ложки майонезу змішайте з такою ж кількістю сметани та змастіть цією сумішшю кожну відбивну з одного боку.
Викладіть на край мясного шматочка грибну начинку і акуратно загорніть у рулетики, щоб зберігалася форма пальчиків, та заколіть їх зубочисткою.
Обсмажте їх на сковороді до рум’яності, потім перекладіть в чавунчик. Цибулю дрібненько поріжте і посмажте на олії до золотистого кольору та викладіть до пальчиків. Додайте трішки води. Не забудьте про лавровий лист та перець.
Тушкуйте на повільному вогні до готовності рулетиків 30 хвилин.
Але цю страву можна і випікати в духовці приблизно пів години або смажити на сковороді по 15 хвилин з кожного боку. І смачного!