Медична наука часто ставиться критично до народних методів, які не підтверджені науковими дослідженнями. Але є деякі випадки, коли деякі з цих традиційних методів, які передаються з покоління в покоління, можуть мати наукову обґрунтованість і дійсно бути корисними.

Про те, які народні методи дійсно допомагають при сонячних опіках, пишуть на медичній сторінці Ua health в Instagram.

Кефір і сметана

Молочна кислота та бактерії допомагають зменшити запалення. Втім варто вибирати менш жирні продукти. Тільки зважайте на те, що якщо на шкірі є подряпини чи рани – то треба використовувати аптечні засоби, а не народні.

Наносити кефір і сметану на сонячні опіки потрібно ватним спонжем, аби не пошкодити шкіру.

Терта картопля

Ще одним поширеним народним методом, який застосовують при сонячних опіках є терта картопля. Дослідження показують, що вітаміни С, Е й численні антиоксиданти з картоплі можуть допомогти пошкодженій шкірі.

При цьому майте на увазі, що терту картоплю не можна наносити на сонячні опіки, якщо на шкірі є рани.

Алое

Народна медицина радить натирати засмагу соком алое, аби полегшити стан шкіри після сонячних опіків. Також можна використовувати засоби з екстрактом цієї рослини.

Дослідження показують, що алоїн, який у складі алое зменшує запалення. А саме алое приємно охолоджує шкіру, це полегшує стан після сонячних опіків. Але цей засіб також не можна наносити, які на шкіру з ранами.

Попередня публікаціяРозкопки історії: Унікальні археологічні екскурсії у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї.
Наступна публікаціяЄврейська громада планує відновити стародавню синагогу на Вінниччині