Для вінничан та жителів області продовжує діяти державна програма безоплатного лікування безпліддя шляхом застосування допоміжних репродуктивних технологій за кошти державного бюджету. Ця програма охоплює всю Україну та з 2005 року регулярно надає фінансування для лікування жінок з абсолютними показаннями для таких методів.

Згідно з програмою, держава фінансує одну спробу штучного запліднення для пар, які потребують такого лікування. У поточному році вже 11 жінок з Вінниччини було направлено на лікування за цією програмою.

До реалізації програми дозволялося звертатися парам до 40 років, які стикалися з трубним фактором безпліддя. Однак зараз допомогу можуть отримати пари, які досягли 40 років і мають діагноз безпліддя. Пари, що зацікавлені у програмі, звертаються до спеціалістів у Центрі планування сім’ї обласного перинатального центру клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова, де проходять відповідні обстеження.

Як скористатися державною програмою

  • Пара, в якої не виходить самостійно зачати дитину, повинна звернутися до лікаря-гінеколога й пройти відповідні обстеження.
  • Жінка має звернутися у Центр планування сім’ї обласного перинатального центру клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова , у кабінет безплідного шлюбу (каб. 210, можна без е-направлення).
  • Чоловік звертається з електронним направленням до лікаря-андролога у Центр планування сім’ї обласного перинатального центру клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова (каб. 216А.).

Далі комісія скеровує пацієнтів до Клініки репродуктивних технологій НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

Попередня публікаціяНа Вінниччині перебуває французька делегація з регіону Бургундія-Франш-Конте
Наступна публікаціяВінничанам доступний курс протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству