Сині баклажани — це неперевершені смаколики. І вони, що запечені, що тушковані, фаршировані чи консервовані — однаково красиві, смачні й корисні та відмінно поєднуються з іншими овочами. І це є перша правда. І хоч ми у розмові часто називаємо його овочем, другою правдою є те, що баклажани — це величезні сині ягоди.

А ще їх називають овочами довголіття і рекомендують регулярно їсти людям похилого віку. Крім того, баклажани низькокалорійні, сприяють очищенню кишечнику і помічники номер один при схудненні.

Та з баклажанів можна стільки всього приготувати, причому так, що навіть ті, хто не дуже їх люблять — будуть у захваті від закусок. Приміром, така страва чудово стане прикрасою і до святкового столу, і для звичайного обіду. При чому баклажани, приготовлені за цим рецептом миттєво розлітатимуться з тарілок, а ваші рідні будуть просто у захваті.

Візьміть «синенькі», промийте їх та розріжте навпіл. Акуратно вийміть середину та нашинкуйте її невеликими шматочками. Величеньку морквину натріть на тертушці, додайте подріблену цибулю та обсмажте протягом декількох хвилин на сковороді. Потім додайте нарізані кубики баклажан і готуйте все разом до м’якості. Приготуйте м’ясний фарш, додайте зубочок часнику, подріблений солодкий перець та зелень. Змішайте обидві суміші. Човники посоліть, поперчіть за смаком, наповніть отриманою начинкою. Зверху змастіть сметаною або майонезом, посипте сирної стружкою. Баклажани загорніть у фольгу, покладіть на деко для випічки і відправте в розігріту до 180ºС духовку на 40-45 хвилин.

Прикрасьте зеленню і смачного!

Попередня публікаціяЩо зірки нам пророкують: гороскоп на 17–23 липня 2023 року
Наступна публікаціяЯкі види алкоголю  в літню спеку небезпечні для здоровʼя